Tina Gaber: Njena skrivnost – veganstvo

Tina Gaber: Njena skrivnost – veganstvo (foto: osebni arhiv ) osebni arhiv
Vir: Lady
29. 8. 2018

"Šest let, odkar jem 'fejk' zrezke in jogurte, nosim 'umetne' obleke, ampak še zmeraj imam naravne obline."

Tako se je glasil zapis na Tininem Instagramu, kjer je objavila nekaj zelo vročih fotografij v kopalkah. Seveda nas je zanimalo, v čem je skrivnost njene izklesane postave.

"Nimam neke skrivnosti, rada imam vegansko prehranjevanje, ker je zelo raznovrstno, zanimivo in noro okusno, ker je vsak dan na stotine novih receptov. Lahko se zahvalim tudi staršem, imam dobre gene po atiju pa mamici, da sem suha. Kar pa na žalost ne pomeni, da se ne borim s celulitom, strijami in podobnimi okraski. Pa še velike riti so moderne, tako da moram zanjo zelo garati v fitnesu," nam zaupa Tina, ki pri veganskih jedeh prisega na tiste tradicionalne, na katere je bila navajena vse življenje in ki jo spominjajo na kuhinjo njene mame, babic ali pa celo na šolsko jedilnico.

"Ljudje včasih zmotno mislijo, da jem, ker ljubim vegansko hrano, kaj drugače, kot sem nekoč. Dokler jih ne povabim na navaden 'makaronflajš' in mi ne verjamejo, da je veganski, ali pa sarme. Joj, koliko mesojedcev sem že pozitivno presenetila. Pa saj ni nič drugače, namesto mesa je pač drobljenec, ki se kupi skoraj v vsaki trgovini, tako da je na koncu sarma prav takšna, kot sem jih prvi dan novega leta jedla za kosilo pred 15 leti."

Besedilo: A. P. K. // Fotografija: osebni arhiv