Tina Gaber: Njeni pogledi na partnerstvo

Tina Gaber: Njeni pogledi na partnerstvo (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Lady
10. 6. 2018

Sociologinja, ki bo kmalu postala še magistra, Tina Gaber je že nekaj časa srečno zaljubljena. Se pa zaveda, da so partnerske zveze danes postavljene pred številne preizkušnje.

Veliko jih narekujejo družba, hitro življenje, preveč dela in želja po uspehu. "To, kar dandanes delamo z množično živinorejo, se nam vrača. Kot kokoške so tudi ljudje natrpani v male kletke, ki jim pravimo pisarne ali karkoli že, pod lučmi, da lažje valijo denar za nekoga drugega. To sem preizkusila na lastni koži in tako ne želim živeti, če to niso resnično moje sanje," je odločna Tina.

"Uresničevati voljo nekoga drugega in pozabiti na svojo. Poznam ženske, ki delajo 12 ur na dan, potem do 22. ure zvečer popravljajo domače naloge svojih otrok, ob 23. uri kuhajo in likajo za naslednji dan in v štirih urah ponoči lovijo svoj lepotni spanec. Trenutni sistem je ena sama žalost, tako za ženske kot tudi moške, če ima sploh še smisel, da se ločimo po spolu. Na žalost. Ne želim si biti cimra s partnerjem, da se srečava le zvečer in da je edino, kar se pogovarjava, kdo bo danes skopal otroke. Ne želim moškega, ki bo razvajal otroke in jim dovolil vse in s tem kupoval njihove odpustke za svojo odsotnost," doda Tina.

Foto: TV3, osebni arhiv in promocijsko gradivo

Priporočamo