Tina Gaber se je od starega leta poslovila v Parizu

Tina Gaber se je od starega leta poslovila v Parizu (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
12. 1. 2017

Piarovka in lobistka Tina Gaber je zadnje dneve lanskega leta preživela precej romantično. Z izbrancem Klemnom sta se v enem dnevu odločila, da zbežita od domačega vrveža v romantični Pariz.

Tina in Klemen pred znamenitim Eifflovim stolpom.
Zaljubljena v Parizu sta Tina in Klemen preživela staro leto.

Tina je že nekaj časa v zvezi z uspešnim podjetnikom in svetovalcem za marketing in prodajo, čigar storitev je prisotna že v več kot 110 državah po svetu. Po potovanju po Aziji, od koder sta se pred kratkim vrnila, pa sta znova spakirala kovčke in se odpravila na nepozabno in romantično potovanje v Pariz. "Idejo za Pariz sva dobila, ko sva gledala film Sam doma. Kevina so njegovi starši pozabili vzeti na božično potovanje v Pariz in tako je užival v samoti. Ta zgodba z božičnim Parizom naju je popolnoma prevzela," nam je zaupala Tina, ki je videla že veliko prestolnic, okrašenega Pariza pa še nikoli. "Obiskala sem že številna mesta, a po dolgem času čutim, da je to mesto, v katerem bi lahko živela določeno krajše obdobje. Navdihne te z arhitekturo, umetnostjo in zgodovino. V Parizu dobiš občutek, da si doma. Zato se ne čudim, da se številni turisti vračajo. Poleg tega je eno od najbolj obiskanih turističnih ciljev na svetu. Po statistikah je za Londonom drugo najbolj obiskano mesto na svetu." Tina in Klemen sta si ogledala Eifflov stolp, Elizejske poljane, Slavolok zmage, Notre Dame, Louvre in katakombe.

"Te si vedno ogledam, če so v prestolnici. Ogledala sva si tudi Versajsko palačo, ki je jugozahodno od Pariza in je obkrožena z 815 hektarji vrtov in parkov. Ta palača ni samo znana po vsem svetu, ampak slovi tudi po izjemni lepoti in pomembnih dogodkih, ki so se tukaj zgodili," pove Tina, ki je bila navdušena tudi nad Eifflovim stolpom. "Železni stolp, visok 324 metrov, je neki simbol industrijske dobe in hkrati najvišja zgradba v Parizu. Nekako je tudi eden izmed najbolj znanih svetovnih simbolov. Ni Pariza brez tega stolpa. (smeh) Kot sva izvedela, je Eifflov stolp od odprtja leta 1889 obiskalo skoraj 250 milijonov ljudi oz. letno ima približno sedem milijonov obiskovalcev," še pove Tina. Novo leto je parček preživel skupaj in Tina nam je zaupala, kako je bilo. "Zelo mi je pomembno, da sem za novo leto med ljudmi, ki jih imam najraje, in da slišim, kako mi Alfi Nipič zapoje ob polnoči ali pa božični zborček. Res pa je, da je Pariz sanjski za praznovanje novega leta in si lahko pričaraš tudi takšno vzdušje. Ne glede na to, kje si, če si obdan s tistimi, ki ti največ pomenijo."

Napisala MIMA
Fotografije Osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story02/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 02/2017

Story 02/2017, od 05. 01. 2017