Tina Gaber v Braziliji srečala Marcosa Tavaresa

Tina Gaber v Braziliji srečala Marcosa Tavaresa (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Lady
19. 1. 2018

Sociologinja, piarovka in registrirana lobistka Tina Gaber, ki je pred kratkim magistrirala z odličjem, je še pred novim letom s partnerjem Klemnom odpotovala v Brazilijo. Tam se sta imela poslovne obveznosti in se med drugim sešla tudi z Marcosom Tavaresom.

Tina in Klemen sta obiskala Rio de Janeiro, São Paulo in mesto Natal. "Rio te v trenutku osvoji. Mesto je na idealni lokaciji, saj ga obkrožajo zeleni tropski grički, obliva pa Atlantski ocean. Carioce, prebivalci Ria, svojemu mestu pravijo kar Cidade maravilhosa – čudovito mesto. In to tudi je. Peščene plaže s palmami, sproščenost in eksotično vzdušje, ki te takoj prepričajo," pove Tina.

"Po nekaj dneh smo odleteli v São Paulo, kjer smo imeli poslovni dogodek z brazilskimi poslovnimi partnerji. São Paulo je na celini in zapomnila si ga bom po nešteto stolpnicah. Je zelo živahno mesto, saj tam živi okoli 20 milijonov ljudi. Ko smo pristajali, sem se pošalila, da skoraj vidim ljudem v dnevno sobo, saj je letalo letelo res zelo blizu stolpnic."

Tina je pot nadaljevala proti Natalu. "Iz São Paula smo imeli triurni let do Natala, ki eno najbolj priljubljenih mest na severu. Je ob morju in je tudi najbližja brazilska točka Evropi in Afriki. Tu imajo krasne peščene plaže in ogromno zabavnih stvari, ki jih človek lahko počne. Vožnja z 'buggyji' po peščenih plažah, vse možne variante spusta po jeklenicah, spuščanje po peščenih sipinah, tudi takih, kjer pristaneš v krasnem jezeru. Ogromno je kulture, športa ..." opisuje Tina. "V Natalu smo imeli poslovni dogodek za Xaurum in eden izmed poslovnih partnerjev, ki skrbi za brazilski trg, je tudi Marcos Tavares. Nad njim sem zelo navdušena, saj je izjemen in srčen, izredno prijazen človek. Odličen je tako na zelenicah kot tudi v poslovnem svetu. Seveda bi omenjene lastnosti lahko pripisala tudi njegovi lepi ženi Laticii. Prav zaradi nje sem še bolj spoznala brazilsko kulturo, saj mi jo je predstavila iz prve roke. Izvedela sem veliko novega in hvaležna sem, da sem Brazilijo spoznala s pomočjo Brazilcev, saj je povsem drugače, če mesta raziskuješ z domačini," pove Tina.

"Brazilija je sicer krasna država, ampak tudi zelo nevarna. Policija stavka in kriminala je vse več. Nenehno se dogajajo oboroženi ropi in na vsakem koraku moraš biti pazljiv. Vendar svojega potovanja ne želim končati s slabimi novicami. Zagotovo je Brazilija ena lepših dežel, ki sem jih obiskala. Zelo zelena, pravi užitek je bilo leteti nad njo. Tu vlada posebna energija, ljudje so nasmejani, odprti, živahni. Imajo veliko večje težave kot večina nas, a imam občutek, da jih rešujejo veliko bolj z nasmehom na obrazu kot mi. Komaj čakam, da se vrnem v Brazilijo. Mnogo utrinkov s potovanj si boste lahko ogledali na mojem kanalu na YouTubu. Samo da pridem domov in jih zmontiram."

Tudi ona postala vlogerka

Tina se bo namreč strastno lotila videoobjav na svojem kanalu. "Od nekdaj imam posebno strast do fotografiranja, v zadnjih letih tudi do snemanja. Že ko sem bila majhna punčka, sem si za vsak rojstni dan zaželela fotoaparat. Navadno sem dobila rabljenega dedkovega, ko je on kupil novega. Zame največje darilo pa je bilo, če si kupil film, ki je imel namesto 24 kar 36 posnetkov. (smeh) Bila sem taka navdušenka, da sem bila sposobna cel film porabiti za slikanje nevihte, a mi strele seveda ni uspelo ujeti," se z nasmeškom spominja Tina.

"Ker so moja socialna omrežja veliko bolj polna videoposnetkov kot slik, mi je ogromno ljudi reklo, naj si naredim kanal na YouTubu. Sploh ker sem že lani objavila video, kako smo posvojili prašička Marina, in je imel kar veliko ogledov. Že več kot pet let redno spremljam youtuberko iz Los Angelesa in ona je moj navdih, ker je v videoposnetkih naravna, zabavna in zanimiva. Zato sem se odločila, da naredim ta korak. Moje objave bodo razdeljene na tri podzvrsti: potovanja, posel in živali. S potovanj imam zdaj že osem videov, ki čakajo na objavo. Veliko videov bo tudi s področja kriptovalut in podobnega, ker je vse bolj priljubljena tema, in okoli sebe imam odlične strokovnjake, zato se mi zdi prav, da delim njihovo znanje. Predvsem razumljivo, da bo razumel vsak, ki ni s tega 'sveta'. Za konec pa moja strast: živali in boj za njihovo dobro. Tudi ti videi bodo zelo zanimivi, sploh zaradi tega, ker bodo narejeni res iz srca."

Foto: osebni arhiv