Tina Maze: "Komaj čakam morje"

Tina Maze (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
8. 5. 2011

Naša najboljša smučarka Tina Maze je izjemno simpatično dekle, ni pa najbolj navdušena nad razkrivanjem svoje zasebnosti javnosti. Prav zato so me pred intervjujem opozorili, da na vprašanja o partnerju ne bo odgovarjala.

Story: Slišala sem, da ste bili edino dekle na smučarskih treningih ...

Še kot zelo majhne cicibanke smo trenirala tri dekleta, vendar sta drugi dve pozneje nehali, tako da sem ostala sama. Okoli sebe sem imela same fante, kar mi je bilo všeč in me je tudi izoblikovalo, kar zadeva šport. Fantje si namreč vedno upajo več in jaz sem jim seveda sledila.

Story: Ste naredili tudi kakšno neumnost?

Veliko jih je bilo! Zaradi druženja s fanti sem bila še bolj navihana, kot če bi se družila z dekleti. Ušpičili smo različne neumnosti, ki niso bile všeč trenerjem in staršem. Enkrat smo se spravili na fanta, ki smo ga pošteno ‘omavžali’, zato smo imeli sestanek v šoli, vsega pa sem bila nazadnje kriva jaz ...

Story: Kako so se fantje vedli do vas?

Na ta čas imam lepe spomine. Vzdušje je bilo odlično, dobro smo se razumeli in smo še zdaj prijatelji. Imeli smo odličnega trenerja, ki me je treniral do vstopa v mladinsko reprezentanco, celotno obdobje osnovne šole.

Story: Ste bili ves čas v moški družbi ali ste imeli tudi prijateljice?

Trenirala sem s fanti, vendar sem imela v osnovni šoli sošolke in prijateljice. Spoprijateljila sem se tudi z dekleti iz drugih klubov, s katerimi smo skupaj hodile na mednarodna tekmovanja.

Story: Kako zdaj vzdržujete prijateljstva, ker tako veliko potujete?

Stiki se med sezono malce zgubijo, saj ne vedo, kje sem. Tudi doma ostanem zelo kratek čas, tako da je res malo težje vzdrževati prijateljske stike. Z dvema ali tremi prijateljicami sem nenehno v stiku, tudi med sezono.

Story: Ali ste v stiku tudi prek Skypa?

Računalnika ne uporabljam, saj grem raje na kavico, za kar je zdaj, ko se je sezona končala, več časa.

Story: Že veste, kam boste šli na dopust?

Ne vem še. Morje mi veliko pomeni in vsako pomlad komaj čakam poletje in morje. Tedni pred odhodom na morje so bili zame vedno nekaj posebnega. Zdaj imam morje precej bližje (Tina večinoma živi v Gorici pri svojem partnerju Andrei, op. p.) in sem tam večkrat, kar je zame odlična terapija.

Story: Si lahko predstavljate življenje brez smučanja? Imate kdaj vsega dovolj in se vam ne da več?

Smučanje mi je v užitek in ob tem se zabavam, žal pa to ni dovolj za obstoj v tem športu. Običajno so bile druge stvari, zaradi katerih sem imela vsega dovolj in sem razmišljala, da bi profesionalno smučanje opustila.

Story: Ali kdaj razmišljate, čemu vse se mo­rate odreči za športne uspehe?

V tem obdobju o tem ne razmišljam več, ko sem bila najstnica, pa je bilo težko, saj sem bila veliko stran od doma in od prijateljev. Danes je to moj način življenja in s tem nimam težav. Pogrešam sicer domače, vendar domotožje ni več tako veliko kot nekoč. Najslabša stvar je, da moram ves čas pripravljati kovčke.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story