Tina Maze: Pesem me je prepričala v sekundi!

Tina Maze: Pesem me  je prepričala  v sekundi! (foto: Niko Karo) Niko Karo
Vir: Story
30. 10. 2012

Najboljša slovenska smučarka Tina Maze je že večkrat dokazala, da je ženska številnih talentov, z zadnjim podvigom pa bo zagotovo popolnoma navdušila. Posnela je namreč pesem z naslovom My Way is My Decision.

"Je lahko kaj boljšega za začetek sezone kot s svojo pesmijo spomniti navijače, da se začenja moj rokenrol," začne pripoved Tina, "začelo se je poletnega dne, ko me je na tradicionalnem pikniku Teama to Amaze Matjaž Jelen, moj prijatelj, presenetil s posebnim darilom. Zapel nam je pesem z 'mojo zgodbo' in mi rekel, da zmorem to zapeti tudi sama. Obožujem glasbo, ples, rada sem vesela, zato je letošnje poletje ob treningih in pripravah minilo tudi v glasbeno-ustvarjalnem duhu. Po nekaj srečanjih v studiu smo sprejeli odločitev, da stvar nadgradimo, zato smo k sodelovanju povabili Raaya in vabilu se je z veseljem odzval. Iz prvotno mišljene balade sta Matjaž in Raay naredila novo, hitrejšo pesem in izdelek je bil zelo hitro to, kar sem želela tudi sama! Energična, živa in močna dinamika z dobrim sporočilom - pesem, ki me je v sekundi prepričala." Smučarka pravi, da je dobro pripravljena na novo sezono, ob strani pa ji seveda stoji tudi Team to Amaze. Razkriva še, da jo je to, da ustvarjajo njeno pesem, spodbudilo, da je premagovala težke treninge.

"Bila je prava popestritev, a hkrati sem želela, da zveni dobro, in za to gredo zasluge celotni ekipi, še zlasti Matjažu Jelenu in Raayu," pravi Tina in dodaja: "Če se sprašujete, kaj mi je vsega tega sploh treba, bi bil odgovor, da živim, pravi! Živim svoje sanje! Če se ne sprašujete, še bolje!" Nad sodelovanjem z vrhunsko smučarko pa sta bila navdušena tudi Matjaž in Raay. Matjaž nam je izdal, da si je zadal nalogo, da bo Tini naredil pesem tisti dan, ko sta skupaj zapela na sprejemu po njeni zlati in srebrni medalji. "V začetku je šlo predvsem za Tinino veselje, a v trenutku, ko sem začutil, da se stvari obračajo v drugo smer in da gre 'zares', sem se odločil in hkrati zavedal, da lahko delam samo z ekipo številka ena. Tako sem se obrnil na Raaya. Pesem My Way is May Decision je bila sprva balada, ob poslušanju pa je Raay predlagal, da bi jo predrugačila in naredila uspešnico, energično in dinamično skladbo, ki bi lahko konkurirala tudi na tujih lestvicah, in z zamislijo sem se seveda strinjal! Skladbo sva zastavila na novo, kot hitrejšo pesem, ki je takoj navdušila tudi Tino.

Pesem je posnela v angleščini, ima odlično angleško izgovarjavo in odlično zveni v angleškem jeziku. Časa ni bilo veliko, saj smo izkoristili njene proste dneve (ob tem naj poudarim, da prostih dni NI!). Ker Tino spremlja ves svet, je bila najbolj pametna odločitev, da se osredotočimo na mednarodno različico pesmi. Prvotna ideja naslova je izhajala iz ideje Leona Oblaka, odličnega priznanega tekstopisca, sicer pa je angleško besedilo spisal Američan Charlie Mason, ki je napisal besedilo tudi za letošnjo predstavnico Italije na Eurosongu, pisal pa je tudi že za Miley Cyrus, Erica Saadeja in številna druga mednarodno odmevna imena. Ko mi je Raay povedal, da z njim veliko sodeluje pri mednarodnih projektih, sem bil že samo nad tem dejstvom zelo navdušen! Verjamemo, da bo to spodbudilo njene navijače po vsem svetu," razloži Matjaž.

Oba z Raayem se v en glas strinjata, da je smučarka popolna profesionalka. To sicer ni nobeno presenečenje, saj je Tina spomladi podobno navdušila tudi ekipo revije Cosmopolitan, ko je bila na naslovnici. "Tina zase pravi, da je dizel, kar se je na snemanju tudi pokazalo. Začela sva zjutraj in najprej potrebovala nekaj časa, da sva usvojila način dela, potem je bilo veliko energije, veselja in super ustvarjanja. Bombastično, in to o dizlu še kako drži. Tudi tisto o profesionalizmu popolnoma drži," navdušeno pripoveduje Raay in na vprašanje, ali je imel pred našo smučarsko junakinjo kaj treme, odgovarja, da ga trenutno v Sloveniji ni junaka, pred katerim bi imel tremo sodelovati. "Tinine športne uspehe, kot tudi alpsko smučanje sploh, pa spremljam. A priznam, da je Tina glavni motiv, da spremljam alpsko smučanje, in verjamem, da je pri številnih tako. Njeni uspehi, ki jih je dosegla in s katerimi je zarisala Slovenijo na športnem zemljevidu, so tako močni, da se ji lahko vsi samo poklonimo in zahvalimo, tudi če bi prihodnji dve sezoni stala ob žičnici in čakala na razplet tekem!" (smeh)

Nova Story že v prodaji

Story