Tina Maze: "Skrbim za svojo zapuščino, od pravljice do filma!"

Tina Maze: "Skrbim za svojo zapuščino, od pravljice do filma!" (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Nova
17. 12. 2016

Pred kratkim je v slovenske kinematografe prišel novi film 7doUSPEHA, pod katerega se je podpisala tudi naša najboljša smučarka Tina Maze. Čeprav nam je priznala, da govor ni njena največja vrlina, je velik del filma namenjen njenim besedam.

"Film je namenjen tistim, ki želijo izboljšati smučanje, pa o tem niti niso razmišljali. Sama sem zelo poglobljena oseba in veliko razmišljam tudi o sebi. Prav moje razmišljanje in Sandijeva tehnika sta veliko prispevala k nastanku tega filma. Morda bo to v pomoč tistim, ki premalo razmišljajo o vsem, tudi o svojem telesu," je povedala rjavolasa smučarka, ki verjame, da bo po ogledu filma spust po belih strminah postal še večji užitek. Čeprav je bilo snemanje zelo naporno, pa se je ob tem tudi odlično zabavala.

"Vsaka stvar, ki se je lotiš, je na koncu tudi zabava. Sama vedno iščem igro, saj skozi to lahko veliko več povem, prikažem. Med snemanjem sem ohranjala formo, zato mi je bila to le dodatna motivacija, da ostanem v belem športu. Tudi danes ostajam v smučanju. Pomembno je, da ga po vseh teh letih nisem zasovražila," je prepričana Črnjanka, ki ob tem prizna, da jo še danes prime, da bi se profesionalno vrnila na sneg.

"Ne bom lagala, še danes me včasih uščipne in v trenutku bi obula smučarske čevlje ter se zavihtela po progi. Pa vendar, dovolj je dovolj. Srečna sem s tem, kar sem dosegla, zdaj pa skrbim za svojo zapuščino, od pravljice do filma," je zadovoljno oznanila Tina, ki jo bomo zadnjič v opravi s tekmovalno številko lahko spremljali na Zlati lisici, kjer se bo dokončno poslovila tudi od občinstva, ki jo je ves ta čas zvesto podpiralo.

NIKA ARSOVSKI

Priporočamo