Tina Potočnik: Sanje o knjigi postajajo resničnost

19. 6. 2016
Deli

Simpatična rdečelasa igralka Tina Potočnik, ki jo lahko spremljamo v seriji Takle mamo, ima številne strasti. Mednje spadajo knjige, med katere smo se v vročici izbiranja lahkotnega poletnega branja podali tudi mi, in s Tino spregovorili o tem, ali bomo na knjižnih policah kmalu lahko ujeli njeno ime.

"Do ljudi, ki napišejo res dobro knjigo, gojim posebno spoštovanje" pravi Tina.

Čeprav se je odločila za igralsko kariero, je od nekdaj v sebi negovala strast do pisanja in branja.

"Že v osnovni šoli, morda v petem ali šestem razredu, me je začela zanimati beseda. Veliko sem brala, veliko sem pisala. Spomnim se, da sem se veselila šolskih spisov, to mi je bilo v velik užitek. Prav tako domačih nalog, pri katerih smo morali pisati dialoge ali pa kakšne domišljijske spise. In še posebej - pesmi. Po mojem mnenju imajo slednje moč, da v največji meri prikličejo polnost občutkov iz preteklosti," nam je povedala Tina in dodala, da trenutno med drugim razmišlja o tem, da bi napisala knjigo. "Vendar to ni tako enostavno. To zahteva čas, razmislek, znanje, koncentracijo ... to je velik zalogaj. Do ljudi, ki napišejo res dobro knjigo, gojim posebno spoštovanje," nam je povedala in zaupala, da trenutno piše tragikomično ljubezensko dramo s primesmi kriminalke.

In tako, kot to počnemo številne ženske, tudi Tina poleti še posebej rada v roke vzame zanimivo poletno čtivo. "Želim si, da bi imela več časa za branje, a poleti poskušam nadomestiti zamujeno. Čez leto si namreč ves čas zapisujem, kaj me zanima, tako da me vsako poletje pričaka zajeten kupček knjig, ki jih želim prebrati," nam je povedala Tina in dodala, da jo je v zadnjem času navdušilo veliko različnih avtorjev. "V dramatiki, ki v največji meri spremlja moj poklic, sem ugotovila, da sem ljubiteljica nemških piscev. Golobi nemškega avtorja Davida Gieselmanna so zame najbolj komično prismuknjen tekst, kar sem ga kdaj brala. To je bila obenem tudi moja prva predstava na profesionalnem odru in prav spomnim se, kako sem ta tekst prebirala v parku v Rimu in se ves čas na glas smejala," nam je utrinek iz svoje preteklosti še razkrila Tina.

Napisala: Kaja Milanič
Fotografije: Goran Antley