Tina Štrubelj in Simon Oblak (Nelipot): "Dve leti sva hodila eden mimo drugega!"

26. 1. 2017 | Vir: Lady
Deli
Tina Štrubelj in Simon Oblak (Nelipot): "Dve leti sva hodila eden mimo drugega!" (foto: Miro Majcen)
Miro Majcen

Tina in Simon sta uspešno povila že enega otroka, če se malce pošalimo, saj sta na trg poslala edinstveno dezodorantno kremo Nelipot, ki je naravna, da bi jo lahko tudi pojedli. Zdaj se je medijski projekt Štartaj, Slovenija! končal in zmagovalca, ki sta dobila edinstveno poslovno priložnost, razmišljata o naslednjih korakih v življenju.

Izdelovanje kreme jima zapolnjuje cele dneve, ki jih tako preživita v kleti Tininega očeta, ki je postal tako proizvodni kot poslovni prostor. Po izobrazbi sta družboslovca – Tina je študirala na Fakulteti za družbene vede, Simon pa je ekonomist – in še vedno ohranjata svoji stari službi. Simon je vodja ključnih kupcev Coca-Cola Slovenija, Tina pa vodja splošnega oddelka pri podjetju AVIAT, d. o. o., ki se ukvarja z razvojem opreme za brezžično komuniciranje. Predznanja s področja ustvarjanja kozmetike nista imela, a ker sta oba po naravi zelo radovedna, sta se tega lotila s preučevanjem knjig in spleta. Pritegnila ju je namreč soda bikarbona, ko sta začela razmišljati o spremembi življenjskega sloga in obračanja nazaj k naravi. In tako sta prišla do dezodoranta v kremi, za izdelavo katerega danes porabita tri do štiri dni.

Imela bi otroka

Kljub temu še vedno najdeta čas za ljubezen. In njuna ljubezenska zgodba je povezana ravno s službo: "Spoznala sva se v enem izmed ljubljanskih klubov, potem ko sva več kot dve leti hodila eden mimo drugega na službenih stopniščih, saj imata podjetji, kjer sva zaposlena, sedež v isti stavbi. To je bila ena izmed prvih ugotovitev tistega večera, ko sva se spoznala in sva se kar dobro nasmejala na ta račun. Nato sva imela kar pestro prvo leto, nato se je zgodila izguba Tinine mame, ki je spremenila veliko. Po tem sva bolj začela ceniti to, kar imava." Zagotovo ju je povezal tudi njun skupni projekt, s katerim sta v oddaji Štartaj, Slovenija! med 12 inovativnimi izdelki slovenskih podjetnikov postala zmagovalca. Hit produkt preteklega leta je postala njuna dezodorantna krema Nelipot, ki je med 12 produkti dosegla najboljšo prodajo, kar pomeni, da so tudi na izbor hit produkta ključno vplivali kupci. Tina in Simon sta dobila enkratno poslovno priložnost – ekskluzivno pogodbo s Sparom Slovenija in medijsko podporo POP TV. Ob vsem tem, službah in podjetništvu jima ostaja dovolj časa za ljubezen in razmišljanje o ustvarjanju družine, saj so jima ob vprašanju o otrocih zažarele oči in sta takoj povedala: "Nisva poročena in nimava otrok, seveda pa upava, da nama bližnja prihodnost prinese tudi kakega novega nadobudnega člana oziroma članico družinice Oblak Štrubelj (smeh)."

Eva Jandl

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec