Tina Štrubelj in Simon Oblak: Povezana s tradicijo

4. 12. 2016 | Vir: Lady
Deli
Tina Štrubelj in Simon Oblak: Povezana  s tradicijo (foto: Mankica Kranjec)
Mankica Kranjec

Tina Štrumbelj in Simon Oblak sta v domači kuhinji začela oblikovati linijo naravne kozmetike, ki je predvsem plod njunih opažanj, prepričanj in želja. Nastala je naravna kozmetika po izročilih naših babic in dedkov, ki so živeli tesno povezani z naravo.

Njun izdelek se imenuje Nelipot in je naravni dezodorant v kremi, ki vsebuje izključno naravne sestavine brez kakršnih koli dodatkov. Izbirate lahko med nežnim vonjem kokosa, bolj svežim vonjem limonske trave in čajevca ali čudovitim vonjem frangipanija ter bergamotke. Vse tri različice dezodorantne kreme so delane ročno iz naravnih sestavin. Ustvarjene so z mislijo na okolje ter na zdrav način življenja ter primerne za vegane. Svoj izdelek sta predstavila v oddaji Štartaj, Slovenija! na POP TV, če pa želite dezodorantne kreme preizkusiti, jih lahko kupite v megamarketih Interspar. Sebastijan je pravi dezodorant pogrešal: "Osebno nisem nikoli našel dezodoranta, s katerim bi bil 100% zadovoljen. Ali ni zdržal, ali je nastala neka čudna kombinacija vonjev, ali je bil zelo umeten, z veliko škodljivi snovmi.

Nelipot je produkt in znamka, ki je v celoti plod najinega dela." O ideji sta se veliko pogovarjala s prijatelji in družino: "Nekdo je moral testirati. Se pa seveda soočaš s strahovi. Postane te strah v določenih trenutkih, da te bo kdo izigral, povzel idejo," pravita. Preden sta izdelek postavila na trg, sta se tudi temeljito pozanimala in raziskovala podobne produkte: "Veliko sva prebirala na spletu in raziskovala, kaj vse obstaja, v kakšnih oblikah. Ne samo za Slovenijo, tudi za tujino. Želela sva narediti nekaj drugačnega, nekaj kar bi odražalo naju skozi blagovno znamko. Seveda je bil v prvi vrsti produkt, ki bo deloval. To nama je uspelo. Prvi koraki so bili polni pomislekov, vprašanj, dvomov in strahov. Vendar sva verjela, da s trdim delom in produktom, ki deluje, najin čas prihaja." Oba sta zelo odločna in zahtevna ter pravita, da ne pustita, da bi jima kaj prekrižalo načrte. "Le tako lahko v življenju kaj dosežeš. Res pa je, da je začetek težak. Vsi postopki terjajo svojo stopnjo zahtevnosti, če bi morala izbirati, bi izpostavila začetek, kjer sva izbirala sestavine, dobavitelje, embalažo, hkrati pa spoznavala vse administrativne zahteve, da lahko svoj kozmetični izdelek postaviš na trg. Tu sva se srečala tudi z ljudmi, ki so naju postrani gledali ali pa prepričevali, da je to zelo zahtevno, dolgotrajno in še kaj," iskreno povesta Tina in Simon. Gre torej za njun prvi projekt? "Nelipot je najina prva podjetniška zgodba. Svetoval bi, da če imajo ljudje zelo dober produkt, potem naj vztrajajo. Zelo pomembno pa je imeti cilj oziroma sanje od vsega začetka. To te potem vodi," pove Simon, Tina pa doda: "Svetovala bi predvsem, da naj bodo sigurni v sebe, v produkt. Naj bodo avtentični in naj se resnično predajo temu. Pri vsem tem pa skrb za vloženi čas in denar ne smeta biti v ospredju."

Spoštovanje do narave

Tina in Simon se zelo dobro spominjata trenutka, ko sta dobila svojo 'aha' idejo. "Moment je bil veličasten, saj sva se v trenutku, ko se nama je 'posvetilo', pogledala in kot v počasnem posnetku se nama je odvrtel film pred očmi, kaj vse sledi, in sledilo je prav to, kar sva v tistem momentu videla. Težko opišem, vendar je bil trenutek zares lep," svoj trenutek opiše Simon, Tina pa se ga spominja tako: "Največji 'aha' moment, po mojem mnenju, je bilo spoznanje, kaj nam narava lahko vse da. Ko začneš raziskovati naravne sestavine, njihove učinkovine, ko začneš spoštovati lokalno, kratke roke uporabe, ker se s tem izogneš nepotrebnim dodatkom – tako v hrani kot kozmetiki – to je bilo najdragocenejše spoznanje."

Eva Jandl

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec