Tinco Vomer strast do kuhanja spremlja že od malega. Spominja se, kako je kot deklica stala na stolu ob štedilniku in mešala sestavine z veliko kuhalnico, hkrati pa je pridno shranjevala znanje svoje babice.
Pravi, da je babica kuhala preproste, sezonske in slovenske jedi, kuhala pa je s srcem in jedi so bile božanskega okusa. Z babico sta radi gledali nemške kuharske oddaje in nato jedi pripravljali na svoj način – s sestavinami, ki jih je imela pri roki.
To Tinco spremlja še danes – tuje jedi naredi po svoje – slovensko, sezonsko in najraje z domačimi sestavinam.
Obožuje kulinariko in rada uporablja svojo kreativnost pri vsaki jedi, ki jo ustvari, prav zato je poznana po štajerskem sušiju, čemaževih vlivancih, muškatnem pireju ob zajčku, slovenski lazanji ...
Na vprašanje, zakaj so njene jedi tako dobre, je povedala, da vsakemu, ki dela s srcem, lahko uspe, ne glede na to, na katerem področju dela.