Tinkara Fortuna po 17 letih znova v šov

Tinkara Fortuna (foto: Foto: ARHIV POP TV) Foto: ARHIV POP TV
Vir: Story
15. 3. 2019

Podjetnica in mati treh deklic Tinkara Fortuna je pred 17 leti na medijski sceni pustila pečat v skupini Bepop. 

Zelo mlada je spoznala glasbeno sceno in se po končani glasbeni karieri preusmerila v svoje delo. Zdaj jo bomo lahko spremljali še v šovu Zvezde plešejo.

Story: Tinkara, letos vas čaka kar nekaj izzivov. V kratkem se boste zavrteli na plesnem parketu. Kaj pričakujete od te izkušnje?

Že to, da so me povabili v to oddajo, me navdaja z neizmernim veseljem. Nameravam predvsem uživati in se prepustiti toku dogajanja. Trenutno sem v pričakovanju tega, da izvem, kdo bo moj plesalec, nato pa že nestrpno čakam prve treninge.

Story: Kot glasbenica imate 'ritem' nekako prirojen. Česa se veselite pri plesnem izzivu v šovu Zvezde plešejo?

Predvsem tega, da bom vsak dan znova v stiku z glasbo in gibanjem. Zadnja leta sem namreč večino časa posvetila družini in službi, na svoje hobije pa sem pozabila. Zdaj so punce že dovolj velike in prišel je čas, da se tudi jaz vrnem k svojemu bistvu. In glasba ter ples sta zagotovo že od nekdaj moja strast. To sem jaz.

Story: Nastopili ste na različnih odrih, še kot članica zasedbe Bepop. Koliko let je že minilo in ali vam bo to kaj pomagalo v šovu?

Od oddaje Popstars, v kateri so nas potem izbrali v skupino Bepop, mineva letos 17 let. Zagotovo so vsi nastopi v moji mladosti veliko pripomogli k moji samozavesti in nastopu na odru. Tudi kot predavateljica sem se veliko izobraževala na tem področju, zato se znam spopasti s tremo, ki je bila v mladih letih zelo izrazita. Vse izkušnje z odrom iz preteklosti so samo velik plus in mi bodo zagotovo koristile, da bom lahko v tej plesni zgodbi še bolj uživala.

Story: Številne zvezde, ki smo jih lahko spremljali v prejšnjih sezonah, so priznale, da so bili trije meseci v šovu precej naporni. Kako boste sami usklajevali ples, delo in še tri punce, ki vas čakajo doma?

Nekako so se energije poklopile in sem prejela povabilo v oddajo ravno nekaj mesecev po tem, ko sem se odločila po skoraj 20 letih pustiti redno službo, in letos se spomladi podajam na svojo podjetniško pot. Za to pomlad sem projekte in obveznosti v celoti prilagodila Zvezdam plešejo. Ravno zato, ker sem sem bila zadnjih deset in več let predana izključno družini in službi, sta me pri tem podprla tudi mož in mami, ki bosta z veseljem s puncami, če bodo moji treningi tudi kdaj popoldan in med vikendom. Celotna družina mi stoji ob strani in navija, saj vedo, da mi je ta oddaja pisana na kožo.

Story: Kdo vam največ pomaga, ko potrebujete pomoč pri Taji, Viti in Flori, in kdo bo pazil nanje, ko boste vi plesali?

Kot sem že odgovorila, sva primarno midva z možem tista, ki sva večino časa s puncami. Je pa res, da ima mož zelo razgiban urnik in je včasih po več dni zapored odsoten. Ker bom zdaj tudi jaz občasno zadržana ob popoldnevih in vikendih, bo ob moževi odsotnosti vskočila moja mami, ki nam z veseljem pomaga.

Story: Glede na to, da ste doma ženske, kako vaš partner shaja s tremi ženskami in kakšna mama ste? Kako vzgajate punce in kaj vam pomeni dober medsebojni odnos, ki ga imate doma?

Doma smo štiri ženske. Jaz plus tri punce. Mož pravi, da smo štiri ribice - štirituna (four + tuna). (smeh) Kako mož shaja? Ima srečo, da ima takšen urnik in da je veliko zdoma. (smeh) Mislim, da je zelo ponosen, da nas ima. Nič hudega mu ni. Kot mama mislim, da sem dokaj stroga, a vendar zelo liberalna in širokogledna. Moje osnovno poslanstvo je, da bi otroke vzgojila v prijazne, empatične, poštene in delovne punce. Zelo se zavedam, da moramo biti starši dober zgled, ker nas otroci neprestano opazujejo. Je pa starševstvo največji izziv in dnevno se naučim kaj novega.

Story: Ste pred začetkom plesne sezone že kaj vadili, ste spremljali tuje oddaje?

To pa še ne. Raje bom počakala, da me plesalec začne učiti osnov, drže itd., da se ne bi narobe naučila in bi mi potem napačen gib prišel v kri. Si bom pa zagotovo ogledala tudi kakšne posnetke, ko s plesalcem začneva trenirati.

Story: V bistvu ste bili medijsko nekaj let precej v ozadju. Kaj ste počeli in s čim ste se ukvarjali?

Že pred izborom v skupino Bepop sem imela redno službo in v zadnjih letih se je moje življenje vrtelo predvsem v krogu družine in službe, veliko časa sem vložila tudi v izobraževanje. Z možem sva si ustvarila veliko družino, pred petimi leti sva sezidala hiško na Polzeli, kjer se imamo izredno lepo. Punce so zdaj stare 13, pet in skoraj štiri leta, zato sem nekako začutila, da je čas še za premik v poslovni karieri, zato spomladi odpiram svoje podjetje, ki se bo imenovalo Planet Fortuna. S svojim podjetjem se bom poleg izvedb predavanj in delavnic ukvarjala tudi s prodajo, marketingom, organizacijo dogodkov ter odnosi z javnostmi. Svojo kreativno in ustvarjalno naravo pa bom vpletala tudi v projekte, povezane s plesom, petjem, odrom in delom z otroki, ki so mi od nekdaj zapisani v srcu.

Story: Zdaj so pred vami novi izzivi. Samostojna pot je za številne težja, za nekatere lažja. V čem bodo prednosti, da boste delali v svojem podjetju?

Prednost bo predvsem to, da bom svojo energijo, srce in zagnanost vlagala v projekte, ki jih bom izbirala sama, pa tudi to, da bom celotno odgovornost za uspeh ali neuspeh prevzemala jaz. Ne bo lahko, a v tem trenutku čutim, da je bila to edina možna odločitev, zato samozavestno in svobodno stopam na to pot.

Besedilo: MIMA // Fotografije: MP Produkcija, arhiv Pop tv, Story Press

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story05/2019

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 05/2019

Story 05/2019, od 28. 02. 2019