Tinkara Kovač: Danila ne bo prebolela

4. 7. 2013 | Vir: Lea
Deli
Tinkara Kovač

Mednarodno priznana glasbenica in stroga profesorica flavte Tinkara Kovač v teh poletnih dneh ne počiva. Intenzivno se pripravlja na letošnji jubilejni festival MMS, kjer bo predstavila pesem Mars & Venera.

A najprej smo Tinkaro pobarali o njeni sreči, ki jo je bogato obdarila tudi zasebno, s partnerjem, priznanim arhitektom Matejem Mljačem, in deklicama Galo in Almo.

''Lepo jadramo med vsem tem in še čim ... Druga deklica pa je s svojim prihodom pred meseci prinesla v družino še dodatno harmonijo in mir,'' razkrije Tinkara in z veseljem razkrije tudi razloge za vrnitev na njej tako ljubi festival, kjer je v najstniških letih že slavila.

''Slavko Ivančič me je povabil in zatem še Gaber Radojevič, dal mi je v posluh skladbo z melodijo in bila mi je takoj všeč. Napisala sem besedilo in nastala je taka prava 'tinkarianska' skladba, karkoli že to pomeni. Moji poslušalci bodo vedeli, o čem govorim ...''

On je v vsakem tonu

''Moj letošnji nastop bo nekaj posebnega že zato, ker že dolgo nisem bila na festivalih, že od leta 2004. Nekako naključno pa bo prav letošnji MMS posvečen Danilu Kocijančiču. Moj nastop ni bil mišljen kot poklon njemu, nisem se s tem namenom odločila. Je pa tako ... če me on takrat, pred 16 leti in več, ne bi opazil in podprl, vprašanje, ali bi danes bila to, kar sem, in ali bi sploh pela ta žanr, ne klasike na primer. Zato vidim v vsakem tonu svoje glasbene kariere tudi njega kot del celote.

Pred časom sem se z glasbenim kolegom Tomažem Domiceljem pogovarjala o Danilu in je rekel, da vemo, da smo 'preboleli' človeka šele takrat, ko se nanj ne spomnimo vsak dan. In to traja povprečno dve leti ... No, pri meni ne bo tako. Spominjala se ga bom za vedno in pravzaprav zame ni in ne bo nikoli odšel, ampak bo za vedno živ. In če ga bomo letos na MMS-u vsi skupaj še dodatno počastili in se mu poklonili, sem zelo vesela, da bom zraven,'' nam še iskreno zaupa.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk