Tinkara Kovač in Anika Horvat: Prijateljici iz otroštva stopili skupaj

Vir: Story
12. 2. 2016

Pevka Tinkara Kovač se pripravlja na glasbeni duet, ki ga bo na letošnji popevki predstavila z Aniko Horvat v pesmi, ki razkriva zgodbo dveh ženskih src.

Mednarodno priznana pevka in mamica Gale in Alme spada med zelo delavne glasbenice, ki v sebi nosijo prav posebno kreativnost.
Tinkara Kovač in Anika Horvat

 "Glede na to, da se najini glasbeni poti prepletata že od otroštva, je sodelovanje z Aniko steklo po zelo naravni poti. Pesem, ki sva jo posneli, bo v orkestrski različici uvrščena na kompilacijo Slovenske popevke, ki bo izšla februarja v sklopu Dnevov slovenske glasbe. Pripravljena je tudi radijska različica, ki bo izšla dan po Slovenski popevki, to je 21. februarja. Pesem bom pa seveda uvrstila tudi na svoj novi album, ki bo izšel 6. maja," je povedala Tinkara. Že 6. februarja pa bo v Kopru nastopila z Galom Gjurinom, sledil pa bo koncert z gosti v Celju. Za pomladni čas pripravlja še izid novega albuma in nastop v Cankarjevem domu. "Ob vseh projektih pripravljam enega z otroki iz Srečne hiše, kjer sodelujem kot ambasadorka že od začetkov tega čudovitega projekta. Lani poleti sem jih obiskala na Poletnem festivalu Srečne hiše in z njimi preživela čudovito ustvarjalno popoldne. Takrat smo se skupaj predali kreativnosti in ustvarili kar nekaj lepih verzov, ki sem jih pred kratkim združila v novi pesmi z naslovom Srečna hiša. Pesem sem jim januarja tudi prvič predstavila, zdaj pa je njihova naloga ta, da se pesem naučijo. Za naslednjič, ko jih bom obiskala, in to nameravam storiti v kratkem, smo namreč dogovorjeni, da pesem skupaj odpojemo in jo tudi posnamemo, saj želim zadevo nadgraditi. Verjamem, da bo nastala čudovita himna, ki bo poskrbela, da se bo sreča v tem krasnem prostoru še hitreje množila," je še povedala.

Značke: Tinkara Kovač
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story06/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 06/2015

Story 06/2015, od 04. 02. 2016