Tinkara Kovač je ideje prenesla tudi v slikanico

Tinkara Kovač je ideje prenesla tudi v slikanico (foto: Jaka Ivančič) Jaka Ivančič
Vir: Lady
2. 3. 2018

Mednarodno priznana glasbenica in vrhunska flavtistka, Primorka Tinkara Kovač, se pri svojem delu vedno trudi ustvariti kaj novega.

Glasbenico smo srečali v Kopru, natančneje na prireditvi Županovo vino in olje, kjer je s svojim unikatnim nastopom spet dokazala, da brezmejno kulturo in umetnost nosi v sebi. Akustični nastop je popestrila z odličnima plesalcema Sinišo Bukincem in Dano Petretič, kar je množica v dvorani navdušeno pozdravila s huronskim aplavzom.

"Nastopala sem napol bolna, a se bom že 'zrihtala'. Imam kar veliko glasbenih obveznosti in sem precej na poti, tako da telo očitno potrebuje malo počitka. Sem pa bila presrečna, da je bila unikatna povezava glasbe in plesa na prireditvi zelo lepo sprejeta. Še bom nadaljevala takšne nastope," nam je razkrila Tinkara in dodala: "Vesela sem, da se je v jeseni lepo razvil tudi eden od mojih načrtovanih projektov in dobil realno formo v izdaji – prva slikanica z naslovom Neandertalčeva piščal v zbirki Flavtofonija. Zbirka bo imela 12 slikanic, vsaka bo vsebovala predstavitev ene flavte/piščali – najprej bo kratka pravljica z glavno junakinjo Tinko Tonko Flavtofonko, ki se sprehaja v prostoru in času. V drugem delu knjižice je tehnična predstavitev flavte, bogato opremljena z ilustracijami Kiki Klimt. Slikanica vsebuje tudi kodo za spletni pretok te iste zvočne glasbene pravljice. Letos pa si želim še sestaviti orkester flavt, saj načrtujem prav poseben koncert s svojimi avtorskimi deli."

Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto: Jaka Ivančič - MOK

Priporočamo