Tinkara Kovač je postala mednarodna žirantka

Tinkara si je v Nemčiji vzela 
tudi čas zase ter v Berlinu 
obiskala Brandenburška vrata 
ter se pogumno povzpela na 
Slavolok zmage. (foto: OSEBNI ARHIV) OSEBNI ARHIV
Vir: Nova
19. 3. 2019

Mednarodno priznana pevka Tinkara Kovač v svoje glasbene in gledališke projekte vedno vloži veliko energije in truda. 

Vsak v trenutku osvoji širši krog poslušalcev oz. gledalcev. Delo kreativne primorske pevke že leta cenijo tudi v tujini, zato je bila Tinkara tudi letos povabljena v elitni izbor kot članica strokovne žirije na nemškem predizboru za Eurosong. Kovačevo smo poklicali, da nam kar sama razkrije, kako je biti žirant na takem izboru v tujini ter kaj pripravlja za te pomladne dni.

“Letos sem bila ponovno članica 20-članske strokovne žirije na nemškem predizboru za Eurosong. To je pomenilo, da sem bila udeležena v izbor že od začetka procesa izbiranja skladb in izvajalcev. Najprej prek internega glasovanja na spletnem portalu, nato pa še v živo na sklepni prireditvi. Moji vtisi so zelo pozitivni. Žiranti smo se med sabo dobro razumeli, govorimo skupni jezik. Kot zanimivost naj povem, da je bil italijanski žirant Niccolò Cerioni, ki je na primer za Lauro Pausini režiral deset spotov in je njen stilist,” razkrije Tinkara.

“V sklopu tega sem prejela povabilo na Poslovno glasbeno konferenco Music Business Conference, ki bo konec marca v Bukarešti. Če se bodo vse poslovne obveznosti in gledališki nastopi uskladili z datumi, se bom na povabilo z veseljem odzvala. V Nemčijo oz. Berlin pa se po vsej verjetnosti letos še vračam, saj bom imela tam samostojni koncert. Kot zanimivost lahko razkrijem, da me je ob tokratnem obisku Nemčije prijetno presenetil eurosongovski oboževalec iz Berlina, ki je pristopil k meni in mi v slovenščini na svoj, a nadvse zanimiv način od začetka do konca zapel mojo skladbo Spet. Pred mano je pomladno nadvse kreativno obdobje, saj se ob vseh obveznostih počasi zapiram v studio, kjer bom posnela in pripravila kar nekaj glasbenih novosti, ki jih bom v prihajajočih mesecih predstavila širšemu občinstvu. V ta projekt, ki za zdaj ostaja še skrivnost, vlagam vso svojo energijo, saj bo v vseh glasbenih pogledih nekaj posebnega in unikatnega.”

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografiji: osebni arhiv

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri