Tinkara Kovač je s hčerkama najraje v naravi

Tinkara Kovač je s hčerkama najraje v naravi (foto: Alpe) Alpe
Vir: Story
13. 4. 2018

Primorska pevka Tinkara Kovač, ki je v bogati glasbeni karieri do zdaj osvojila tudi številne mednarodne odre, si je lani vzela čas zase in družino ter se za nekaj časa umaknila od medijev.

Pevka in mamica dveh malih lepotic Gale in Alme nas je povabila v svoje mesto Koper in nam razkrila, kaj je delala lani. "Nikoli ne počivam, saj v sebi nosim val kreativnosti. Je pa res, da se občasno malce umaknem, da zberem misli in nadaljujem po začrtani poti. Tako sem lani res uresničila eno izmed svojih želja in je luč sveta ugledala moja prva glasbena knjiga iz zbirke Flavtofonija z imenom Tinka Tonka Flavtofonka in neandertalčeva piščal iz Divjih bab, ki sem jo napisala in uredila, ilustracije pa so delo Kiki Klimt. Bolj kot knjiga jo imenujem tudi izobraževalna slikanica in verjamem, da bo v prihodnje dobila še kakšno knjižno sestrico. (smeh) Že od nekdaj sem si želela napisati glasbeno slikanico, ki prikazuje zgodovino flavte do danes. Slikanica tako prikazuje izobraževanje na sproščen način in je v prvi vrsti namenjena mladini, zato jo uvrščam v mladinsko književnost. Za otroke se mi zdi kar zahtevna, ravno zaradi strokovnosti besed v pravljici. Je pa res, da jo lahko vsakdo z zanimanjem po svoje prebira, saj vsaka generacija v njej najde nekaj zase, (smeh)" pove Tinkara.

S prihodom knjige je z glasbenimi kolegi iz sveta flavte na podlagi slikanice Tinke Tonke naredila tudi predstavo za otroke. Ta je neverjetno priljubljena, saj so jo v kratkem času izvedli že sedemkrat. Igra je zanimiva, saj se prek glasbe lahko veliko stvari tudi naučite. Vsestransko nadarjena pevka je bila prav tako ena od osrednjih gostij na februarskem koncertu v Kopru v spomin legendarnemu primorskemu glasbeniku Danilu Kocjančiču, za katerega pravi, da je bil v njeni karieri prvi glasbeni oče. "Na koncertu v spomin Danilu Kocjančiču sem zapela pesem Nisi prva, nisi zadnja v akustični verziji, ki jo je pred leti zame napisal Drago Mislej Mef, čeprav mi takrat nekako ni bila všeč in je nisem vzela za svojo ter sem tekst zavrnila. Nekaj mi je govorilo, da to res ni zame, saj sem v tistem obdobju rodila hčerko in sem bila seveda kar občutljiva za besede v tekstu, kar je povsem razumljivo. Očitno pa me je po nekaj letih to besedilo spet našlo in mi je bilo pesem veliko lažje sprejeti in sem jo brez zadržkov na koncertu zapela z glasbenikom Ladijem Mljačem," pove Tinkara in doda: "Ostajam pa kreativna tudi pri ustvarjanju novih pesmi. Tako sem z glasbenikom Domnom Gracejem napisala pesem Greva tja. Kujeva še veliko glasbenih zadev, s katerimi bom presenetila, a so vse še v izdelavi in nekako dobivajo končne izvedbe."

Tinkara Kovač: S hčerkama je najraje v naravi

Pevka priznava, da si rada vzame čas zase in družino, se odklopi in energijo najraje nabira stran od glasbenih studiev, v naravi ali ob morju. "Zelo rada telovadim in sem tudi najraje na svežem zraku s hčerkama Galo in Almo, ki tudi pozimi zelo radi obiskujeta bazene. Sprehodi v naravi in smučanje pa so redno na sporedu, saj so to prav posebni družinski trenutki. Zimski čas je pri nas zelo kreativen. V hiši imamo namreč omaro, v kateri se najde marsikaj, je pravi otroški kreativni studio, kjer ju z veseljem opazujem in jima tudi pomagam ustvarjati. Res sta ustvarjalni deklici in sem prav vesela, da sta pri tem srečni in veseli."

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije Alpe

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story8/2018

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 8/2018

Story 8/2018, od 29. 03. 2018