Tinkara Kovač: Na polno v mednarodne vode!

Glasbenica tudi z modnim videzom nikoli ne razočara. (foto: Jana Šnuderl) Jana Šnuderl
Vir: Story
10. 11. 2016

Primorka in mednarodno priznana pevka Tinkara Kovač velja za glasbenico, ki nikoli ne miruje in vedno kreira nove projekte.

Tinkara gre udarno na italijanski in kitajski glasbeni trg.
Pevka prosti čas najraje preživlja v krogu družine v idiličnem kraškem okolju oziroma v arhitekturno obarvani vili v vasi Lokev pri Sežani.

Pevka je nastopala s številnimi svetovno znanimi glasbeniki, ki so ji v skupnih trenutkih napovedali, da je pred njo svetla glasbena prihodnost, kjer ji izzivov in potrditev, da glasbeno dela prav, ne bo manjkalo.

Pred dnevi smo Tinkaro, polno energije, ujeli v Kopru, kjer je ekskluzivno za revijo Story razkrila: "Po tem, ko sem aprila letos izdala nov album Dober dan, življenje, se zdaj selim še v mednarodne vode. Skladbe, ki sem jih v zadnjih letih posnela ali prepesnila v italijanskem jeziku, se združujejo v povsem novem albumu, drugem oz. tretjem letos. Album je poseben zato, ker bo izšel v dveh različicah. Prvi, Cuori di ossigeno, bo pripotoval vse do Kitajske, drugi, La cura è vivere, pa bo tik pred koncem leta izšel le za italijanski trg," pove Tinkara in nadaljuje: "Sprva sem se z italijanskim založnikom in umetniškim vodjo dogovarjala le za italijanski album, pozneje pa je ta ponudil album še založniku iz Hongkonga. Zgodba se je nato odvijala zelo hitro in zdaj na trg prihajata dve različici albuma, ki bosta svojo pot našli pri sosedih in na čisto drugem koncu sveta. Neizmerno se že veselim prvih odzivov na mojo glasbo iz tako drugačne kulture, kot je Kitajska."

Kot zanimivost dodajmo, da glasbenica obljublja številna presenečenja, med njimi tudi nov album, ki bo zapečatil njeno bližnjo glasbeno preteklost. Prihodnje leto bo namreč minilo 20 let od hita Veter z juga, zato se po njenih besedah pustimo presenetiti, saj kot sama pravi, ima še veliko odličnih, razvijajočih se projektov v sebi oz. pred sabo.

Napisal Alojz Petrovčič
Fotografije Jana Šnuderl

Značke: Tinkara Kovač
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story45/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 45/2016

Story 45/2016, od 03. 11. 2016

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri