Tinkara Kovač osvaja italijansko publiko

Tinkara Kovač (foto: Giuseppe Brunello) Giuseppe Brunello
Vir: Story
8. 11. 2013

Mednarodno priznana glasbenica Tinkara Kovač s pozitivno energijo ruši meje pri nas in v tujini. Pred kratkim se je Tinkara vrnila z velikega koncerta v Italiji, kjer so jo označili za svetovno glasbenico, ki na odru vedno pusti neizbrisen pečat.

"Počaščena sem, da sem igrala z italijanskim vrhunskim glasbenikom Tulliem de Piscopom v Libertango, bobnarjem Astorja Piazzola, ki je glasbeni mojster, ki je izumil tango argentino, in prav ta skladba je bila prva, ki je vključevala bobne, in ne perkusij, in je zato postala prelomnica v svetovni zgodovini tanga. V italijanskem Cordenonsu smo bili dva dneva. Dan pred koncertom smo se zbrali v teatru in imeli vajo, na kateri sem takoj prepoznala, da je Tullio zelo topla, karizmatična, srčna in zelo odprta oseba, ki je ni težko vzljubiti tudi zasebno."

Pevko je po nastopu nepričakovano na oder povabil legendarni italijanski glasbenik Tullio de Piscopo, s katerim je odpela eno od legendarnih uspešnic z naslovom Andamento lento, ki jo je Tullio pred leti predstavil na znamenitem festivalu Sanremo.

"In zgodila se je glasbena čarovnija, na koncu pa še objemi in želja, da se bomo še videli. Italijanski trg je neprimerno večji od našega in že se iščejo novi koncertni datumi. Prvi bo kmalu, v Torinu," nam je presrečna za konec povedala Tinkara.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 46/2013

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 46/2013

Story Story 46/2013, od 06. 11. 2013