Tinkara Kovač: Primorka z legendarnim rokerjem

“Rad prisluhnem svoji glasbi, ko prihaja iz ust drugih izvajalcev, sploh če so nadarjeni, kot je Tinkara,” je bil vesel sodelovanja legendarni italijanski zvezdnik Bobby Solo. (foto: Al Bruni) Al Bruni
Vir: Story
13. 3. 2016

Mednarodno priznana pevka Tinkara Kovač je pred dnevi v Italiji, natančneje v Vidmu v intimnem ambientu glasbenega studia Angel's Wings, prvič segla v roko legendarnega italijanskega rokerja Bobbyja Sola, glasbenika, ki je znan po skladbah Una lacrima sul viso (zmagovalna pesem Festivala Sanremo 1964), Zingara, ki jo je odpel s priznano Ivo Zanicchi (zmagovalna pesem Festivala Sanremo 1969) ter Se piangi, se ridi (Eurosong 1965).

Njuno srečanje je imelo posebno rdečo nit, saj sta glasbenika združila moči v Tinkarini novi pesmi, pesmi z naslovom La cura è vivere (Zdravilo je živeti), ki jo je Bobby podaril naši pevki na povabilo producenta Alberta Zeppierija. Glasbeni mojster Zeppieri je namreč v skladbi hitro prepoznal glas slovenske pevke, ki jo je opisal kot "edinstveno v svojem slogu" in primerno za njegovo novo skladbo. Iz povabila je nastala obljuba o sodelovanju, iz obljube je sledilo srečanje v studiu sredi Furlanije - Julijske krajine, nato prvi skupni improvizirani nastop s skladbo Summertime in nazadnje še intenziven snemalni dan.

Bobby Solo je priznal, da so ga k sodelovanju pritegnile tudi njegove korenine, saj je bila njegova babica iz Pulja, prababica celo iz Črne gore, čeprav je sam rojen v Rimu, kjer ustvarja že vse svoje življenje. Razlog, ki ga je pritegnil k sodelovanju, pa je zagotovo tudi Tinkarina glasba, ki jo je poznal že pred tem sodelovanjem: "Rad prisluhnem svoji glasbi, ko prihaja iz ust drugih izvajalcev, sploh če so nadarjeni, kot je Tinkara." Tinkara je poudarila, da jo tudi njeni geni nenehno vlečejo na mejo z Italijo, kjer je preživela celotno otroštvo ob spremljanju združevanja italijanske in slovenske kulture, umetnosti in glasbe. Italijanski legendarni pevec verjame, da so tri ključne sestavine za uspeh določenega glasbenika prav pesem, pesem in še enkrat pesem: "Brez prave pesmi tudi najlepšemu glasu ali najlepši karizmatični osebnosti ne more uspeti." In v tem ustvarjalnem duhu je sledilo popoldansko snemanje, kjer je za novo skladbo posnel kitarski solo, Tinkara pa je pesmi vdahnila življenje še s svojim vokalom.

Napisala Alojz Petrovčič
Fotografije Al Bruni

Značke: Tinkara Kovač
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story10/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 10/2016

Story 10/2016, od 03. 03. 2016

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri