Tinkara Kovač si želi biti popolna mama

Tinkara Kovač si želi biti popolna mama (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
13. 5. 2017

Vsestranska umetnica Tinkara Kovač je ženska, ki v svojem ustvarjalnem prostem času z užitkom raziskuje še neodkrite note glasbenega področja. Zaradi številnih obveznosti pri nas in v tujini jo je težko ujeti, tako da je bila prava redkost, da smo se lahko pred dnevi dobili v koprskem nakupovalnem centru Planet Tuš.

Pevka o zasebnosti ne govori rada, a nam je vseeno zaupala, da veliko časa posveti hčerkama Gali in Almi, za kateri pravi, da imata zelo dobro razvito ustvarjalno žilico in da gresta po maminih stopinjah.

Glasba je njeno življenje in tam ni meja, saj lahko vedno znova s svojo ustvarjalnostjo presenetimo poslušalce, ki nas spremljajo na poti. Pred kratkim je presenetila s prav posebnim projektom, ki vključuje njeno zbirko zgodb, potovanj, spominov in nepozabnih glasbenih sodelovanj.

"Ponosna sem na album z naslovom Cuori di ossigeno. Na njem so pesmi, ki sem jih v preteklih letih pela v italijanskem jeziku skupaj s pisano druščino glasbenikov in ustvarjalcev: od Mária Lúcia z Zelenortskih otokov, Katy Garbi iz Aten pa do legendarnega glasbenika Iana Scotta Andersona iz Škotske in drugih. Promocija tega albuma je v vseh pogledih neverjetna in zame velik zalogaj, saj se dogaja pri nas, v Angliji, Franciji in na Kitajskem. Sodelovanje z vrhunskim glasbenikom Ianom Andersonom je neustavljivo, tako da je prisoten tudi na tem albumu, na katerem je najverjetneje prvič in zadnjič odpel pesem v italijanščini." (smeh)

"Neverjeten je in res sva zelo lepo povezana skozi moje glasbeno ustvarjanje. Je moj časovni dvojček, saj je bil na začetku moj idol, nato pa sva prišla do res prelepega glasbenega prijateljstva, ki ga oba negujeva," nam z nasmehom razkrije Tinkara.

"Družinski trenutki imajo svoj del, in to kar velik, saj želim biti popolna mama in s partnerjem vzgajati hčerki s polno mero ljubezni. A glasbeno ne mirujem, čeprav promoviram ta posebni projekt. Ravno ta promocija ter številni koncerti so v meni vzbudili nov ustvarjalni zagon za pripravo novega albuma, ki bo v pop verziji najverjetneje luč sveta ugledal v letošnjih jesenskih dneh," je dejala.

"Verjeli ali ne, imam napisanih že devet pesmi, ki jih trenutno s skupino pilimo do popolnosti, saj si tudi za ta album želim, da bo nekaj posebnega, kot je vsak moj. V avgustu se nameravam zapreti v studio in vse dokončno posneti. Mogoče se bo slišalo smešno, a delam album, ki bo ponudil nekaj novega v umirjenem pop stilu, v smeri 'presne bio-eko' glasbe. V sebi bo združeval elemente moderne glasbe, ki prehaja skozi prvinskost, pristnost popolne iskrenosti. Še bi lahko naštevala, a je treba pustiti tudi kakšno presenečenje."

Tinkara z družino, partnerjem, priznanim arhitektom Matejem Mljačem, in hčerkama Galo in Almo, kar veliko časa preživi v Lokvah na Krasu v arhitekturno razgibani vili.

Nas je zanimalo, ali je morda to tisti kraj, kjer dobi navdih za nove umetniške izzive. "Tisti kraj ima posebno energijo, kjer z užitkom uživam v zasebnih družinskih trenutkih daleč od medijskih luči. V zadnjem času mi je sprostitev posebna protiutež in je povezana res samo z osebnim svetom in doživljanjem tega. Za ustvarjalnost pa mi v tem obdobju daje veliko pozitivnih impulzov urban ljubljanski prostor. Kajti tam imam kopico delavnih ljudi, s katerimi z veseljem razvijamo nove ideje na različnih področjih," doda pevka.

Alojz Petrovčič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story19/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 19/2017

Story 19/2017, od 04. 05. 2017

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri