Tinkara Kovač unikatno združuje glasbo in igro

Tinkara Kovač unikatno združuje glasbo in igro (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
25. 1. 2019

Mednarodno priljubljena glasbenica in vrhunska flavtistka Tinkara Kovač je glasbenica, ki ima rada kulturne izzive. 

Zaradi teh je njena glasbena zgodba iz leta v leto še bolj unikatna. Pred časom je pogumno vstopila v igralsko vlogo in se polna čustev seznanila z gledališkim odrom, ki jo je popolnoma zasvojil. V gledališki igri Kdo je napravil Vidku srajčico v režiji Katje Pegan ima Kovačeva ob morju igralcev eno glavnih vlog. Posebnost predstave so pesmi s posebnim sporočilom, ki jih odpoje primorska pevka. Kot nam je uspelo izvedeti, v krogu koprskega gledališča že pripravlja novo gledališko zgodbo.

“Gledališče je bil izziv. Pogumno sem vstopila in se soočila z odrom in igralsko sfero, kjer ima umetnost igre svoje mesto. To pa obožujem. Ugotovila sem, da so petje, nastopanje in igra sorodne zadeve, le da je igralstvo bolj kompleksno in razvejeno,” nam pove Tinkara, ki je lansko zelo uspešno koncertno- igralsko leto sklenila s prav posebnim koncertom v osrčju koprskega kulturnega hrama Gledališča Koper, kjer je s prav posebnimi gosti zaznamovala silvestrski koncert.

“Zadnji večer v letu je bil glasbeno obarvan. Na odru me je spremljal Big band Nova iz Nove Gorice, po dolgem času medijske odsotnosti pa se mi je pridružila tudi odlična pevka Primorka Lara Baruca. Piko na i bogatemu in zabavnemu večeru je dodal še Trio Pupe, ki ga poznamo iz nagrajene gledališke uspešnice Gledališča Koper Trio. Sestavljajo ga gledališki igralci in izjemni vokalisti Uroš Smolej, Daniel Malalan in Rok Matek, ki v gledaliških vlogah res blestijo. In kaj je lepšega kot praznovati v objemu glasbe ob prepletu gledališča,” pravi Tinkara, ki že kuje nove ideje in projekte za letošnje mesece.

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: osebni arhiv