Tinkara Zorec: Po Egiptu še hrvaško morje

Vir: Lea
29. 7. 2009

Mlada mamica Tinkara Zorec je s svojo hčerkico Tyo in partnerjem Anžetom raziskovala čare Egipta. Tja pa je odpotovala tudi s prav posebnim namenom.

“V Egipt smo odšli zaradi Anžeta in kajtanja,” nam zaupa Tinkara. Njen fant je namreč inštruktor kajtanja pri www.kitesola.eu in v Egiptu je imel kar dva tečajnika. Mlada mamica je med učnimi urami poležavala na plaži in se ukvarjala s svojo hčerkico Tyo.

“S Tyo sva med tem časom uživali na plaži, pred hotelom … Imeli sva super družbo, kajti tam smo spoznali družino z isto staro punčko.” Deklici sta se takoj ujeli. “Ves dan sta se igrali na mivki in v vodi, plavali v bazenu, mamici pa sva z njima hodili na sprehode. Popoldne so se nam pridružili še očiji in skupaj smo preživeli preostanek dneva.”

Ob večerih so sledile pijačke in mini disko za otroke. “Ti večeri so bili za obe deklici najpomembnejši dogodek vsakega dneva.”

Znova na morje

Tinkara je bila prvič v Egiptu. Počitniški kraji, kjer so peščene plaže in kristalno morje, so ji zelo dobro poznani, saj je obiskala že Tunizijo in Turčijo.

“V Egiptu so mi bili všeč koralni grebeni in vse pisane ribice, ki te z navdušenjem spremljajo v vodi. Največ časa je v morju seveda preživel Anže, ki je učil od jutra pa do poznega popoldneva.” Svoje znanje kajtanja je preizkusila tudi Tinkara.

“V bistvu sva se obe mamici preizkusili z dvigom padala – kajta. Naučili sva se, kako ga držati v zraku. Mogoče bom ob naslednjem dopustu že stala na deski.” Tinkara pa že pakira kovčke za naslednji dopust.

“Ravno odhajamo na Pag, kjer bomo preživljali bolj družinske počitnice brez kajtov. Skupaj bomo dve družinici z otroki. Čez dan bo zagotovo pestro na plaži, zvečer pa bomo hodili na sprehode do mesta.”