Tinkari Kovač veliko energije vzame nova ljubezen

Tinkari Kovač veliko energije vzame nova ljubezen (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Nova
25. 12. 2018

Mednarodno priznana slovenska pevka Tinkara Kovač v svoje projekte vloži veliko energije in truda ter jih vedno izpili do popolnosti.

Poleg glasbenih nastopov ji veliko energije vzame tudi nova ljubezen – gledališki oder, ki jo je letos popolnoma prevzel ter ji dal nov zagon za nove projekte v tej smeri. Tinkaro smo poklicali ter jo povprašali, da nam kar sama razkrije to novo ljubezen do gledaliških desk.

“Letos sem se preizkusila kot igralka v gledališču. Izjemno, nimam besed. Moja prva predstava je bila otroška. Kdo je napravil Vidku srajčico, kjer igram eno glavnih vlog, in sicer Vidkovo mamo. To je bila zame prav posebna oz. močna izkušnja v obliki novega izziva, saj sem prvič v življenju nastopila v gledališki predstavi. Igrati v gledališču je drugače kot peti v svoji glasbeni skupini, kjer si ti tisti, ki postavlja dramaturški lok. Tu smo na odru vsi enaki, ansambel v pravem pomenu besede,” pove Tinkara ter ekskluzivno razkrije, da se v teh decembrskih dneh na vajah v Gledališču Koper pripravlja na nov igralski podvig.

“Z odlično igralsko-plesno ekipo se pripravljam na novo otroško predstavo z naslovom Mehurčki, kjer bosta ob meni na odru nastopila odličen igralec Rok Matek in plesni mojster Siniša Bukinac. Iskreno sem presrečna, da se mi je ta igralski izziv letos posrečil, kjer je odziv občinstva odličen. Petje, nastopanje in igra sta precej sorodni zadevi, ki v celoti delujejo res edinstveno, saj na odru združeni prikažejo moj realni umetniško kreativni obraz oz. delo, v katerem res uživam.”

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Helena Kermelj, Aleksandra Saša Prelesnik