Tinkaro Kovač in Leo Sirk veže materinstvo

Tinkaro Kovač in Leo Sirk veže materinstvo (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
Vir: Lady
23. 3. 2018

Mednarodno priljubljena in izobražena primorska glasbenica ter vrhunska flavtistka Tinkara Kovač v glasbenih krogih s svojimi nastopi vedno znova premika glasbene meje, ki si jih sama kot umetnica zastavi.

Pevka, ki ima številne glasbene obveznosti pri nas in v tujini, je kar veliko na poti, a nam jo je pred dnevi uspelo za nekaj trenutkov dobiti v sončnem Kopru, kjer nam je iz prve roke razkrila prav posebno zmagovalno glasbeno zgodbo, ki jo povezuje z letošnjo zmagovalko slovenske Eme, Primorko Leo Sirk.

"Z glasbenico in pevko Leo Sirk, ki je zmagala na letošnji Emi, naju povezuje nadvse prelepo in nepozabno zmagovalno sodelovanje s portoroškega festivala Melodije morja in sonca. Tam smo bili pred leti prava ekipa: Lea in njen fant Gaber Radojevič ter jaz. S pesmijo Mars & Venera smo se veselili velike zmage na 33. portoroških melodijah. Zanimivo je, da naju je v takratnem obdobju družila tudi prelepa paralelna zgodba, saj sva bili obe mladi mamici in sta bili ob glasbi skupna točka še dojenčici. Tako smo se kar veliko šalili v glasbenem studiu, kjer sva ob snemanju pesmi obe zibali otroški voziček in si dajali nasvete o vzgoji majhnih otrok," razkrije Tinkara in doda: "Obe z Leo sva izobraženi glasbenici in flavtistki, zato jo zelo cenim. Bila je del moje ekipe, ko sem zmagala na Emi, in v vlogi spremljevalne pevke je bila z nami na Eurosongu. Najino sodelovanje je bilo vedno zelo profesionalno in popolnoma predano glasbi. Iskreno ji želim vse najboljše, saj verjamem, da bo znala izkoristiti tudi vse prednosti oz. izkušnje, ki jih je dobila v preteklih letih, ko je že obiskala Evrovizijo. Sama sem ji čestitala in dala svetel napotek, naj poje v slovenščini, saj ima pesem zelo lepo in nadvse globoko besedilno sporočilo. Obenem pa naj bo popolnoma organizirana, saj zmaga na Emi prinese številne obveznosti in do evropskega izbora je treba biti na vsakem koraku poln energije," za konec pove Tinkara.

Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto: Aleksandra Saša Prelesnik, Goran Antley

Priporočamo