Tino Gaber je posel odpeljal po svetu

Tino Gaber je posel odpeljal po svetu (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Story
26. 4. 2018

Sociologinja, piarovka in registrirana lobistka Tina Gaber, ki v zadnjem času pospešeno deluje v svetu kriptovalut, prav zaradi dela veliko potuje po svetu. Čeprav obiskuje rajske destinacije, so ti obiski navadno povezani s poslom. Tako tudi Tenerife, kjer je preživela zadnjih nekaj dni.

Na Tenerife sem se odpravila iz poslovnih razlogov, čeprav mi je v tej mrzli zimi še kako dobro delo. Potovanje je bilo izredno kratko, tam se bila le tri noči, ker me je čakala pot v Barcelono, vendar sem vsak prost del dneva zelo dobro izkoristila," je povedala Tina.

"Ker v zadnjem času res veliko delam in sem veliko zdoma, sem se potovanja veselila prav zaradi tamkajšnjih spomladansko-poletnih temperatur, saj narava mojega telesa ni prilagodila temu polarnemu ekosistemu, ki nas spremlja že predolgo. (smeh) Vedela sem sicer, da so Tenerife krasni, veliko ljudi mi je pripovedovalo o njih, predvsem tisti, ki so tam dlje časa živeli, toda mene redkokateri kraj res prepriča. Zaradi vseh poslovnih poti sem se naveličala ogromnih prestolnic s pretiranim prometnim kaosom in maso osamljenih ljudi, ki hitijo in drvijo za življenjem, hkrati pa po drugi strani ne maram opustošenih krajev, kjer ima človek preveč časa s poglabljanjem vase. (smeh) Poleg tega obožujem kraje s čudovitimi naravnimi biseri, hkrati pa sem nekako že doživela fazo samoiniciativnega robinzonskega mučenja v nerazvitih 'lemenskih' vaseh. Od Brazilije naprej, predvsem Natala, kjer smo naleteli na stavko policistov in je na ulicah vladal oboroženi kaos, pa je eden izmed prvih pogojev tudi varnost."

Posel jo je odpeljal po svetu

Tenerife so Tino očarali in izpolnili vsa njena pričakovanja in želje. "Zaljubila sem se vanje. Bila sem prvič, in že ko je letalo pristajalo, sem vedela, da bom navdušena. Tisto popoldansko sonce je tako čudovito obsijalo temno vulkansko prst, bilo je toplo, ljudje prijazni. Z veseljem bi na tem otoku večne pomladi lahko ostala tudi nekaj mesecev. Mesto je bilo čisto, izredno urejeno, brez 'obdrgnjenih ali manjkajočih pločnikov', kot temu pravim, narava je bilo prečudovita ... Tenerife je največji in najbolj gosto naseljen izmed sedmih Kanarskih otokov. Seveda živi predvsem od turizma in slovi po enem izmed največjih svetovnih karnevalov, ki potekajo v mestu Santa Cruz. Prav ta pa si želi postati eden izmed krajev svetovne dediščine. Predvsem pa ne smemo spregledati čudovitega, več kot 3818 metrov visokega vulkana El Teide. Ta je tretji najvišji ognjenik na svetu in najvišji v Atlantskem oceanu," doda Tina.

"En dan nas je ujel dež in tisto tekanje po mestih v barvnih pelerinah si bom zapomnila za vedno. Pelerine so šle kot za med pri prodajalcih, sploh pri takih kupcih, kot sem jaz, ki imam pravilo, da se, če se le da, ne pogajam z uličnimi prodajalci ... Če ne barantam v restavraciji, kjer jed ne samo konkretno plačam, temveč pustim tudi lepo napitnino, potem se tudi na ulici ne borim za vsak evro, le da si polnim ego, ko nekega skromnega človeka spustim na dno cene. Žal nisem imela časa, da si ogledam vulkan in vse znamenitosti, vendar se morda že maja znova vrnem za dlje časa in bo čas za raziskovanje otoka. Sicer smo si že tokrat želeli najeti skuterje ali štirikolesnike in se odpraviti na potep, vendar so bili čisto vsi v mestu zasedeni. Zato sem skočila v kopalke in se odpravila v vodni park, kjer sem uživala v nešteto zvitih toboganih. Sem namreč velika oboževalka adrenalinskih parkov. Najbolj zanimivo pa je bilo to, da sem se dopoldne odpravila od doma z jakno, popoldne pa sem se kopala v bazenu," pove Tina.

"Prav posebno toplino pa so otoku dajali upokojenci, zdi se mi, da je bila med mojim obiskom povprečna starost na otoku nad 60 let ... (smeh) vendar je bilo krasno. Starejši ljudje me pomirjajo, hkrati mi dajejo občutek varnosti, in kot sem že rekla, predvsem topline. Pač tisti občutek, da tudi če bo šlo vse narobe, te bo za vogalom pričakala nasmejana babica s štrudljem v rokah in prešernim objemom. (smeh)"

Besedilo: MIMA // Fotografije osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story9/2018

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 9/2018

Story 9/2018, od 12. 04. 2018