Tjaša Perko je končno premagala strah!

Tjaša Perko je končno premagala strah! (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
5. 2. 2019

Tjaša in Rok Perko sta v medijskih krogih znana kot nadvse aktivna starša, saj ob številnih športnih in poslovnih obveznostih kot starša čas namenjata vzgoji svojih dveh sinov Oskarja in Izaka Svaruna.

Nekdanji vrhunski smučar Rok, ki je v lanskih poletnih mesecih zaključil svojo adrenalinsko športno pot, je pred dnevi – verjeli ali ne – svoji ženi, mednarodno priznani kaskaderki Tjaši, v naši Kranjski Gori uresničil dolgoletno željo ter jo naučil smučati. Mi smo Tjašo poklicali, saj kar nismo mogli verjeti, da je prve zavoje usvojila šele po koncu bogate smučarske kariere svojega moža Roka.

“Vedno sem mislila, da smučanje ni zame, saj me je bilo malo strah in v sebi sem nekako čutila, da to ni zame. Obenem sem mraz od vedno sovražila. V srednji šoli sem res stala na smučeh, ampak to je pa tudi vse, kar lahko rečem. Tako sem Roku obljubila, da ko bo zaključil športno kariero, se mu prepustim kot učenka. In sem se mu res, in sicer pred dnevi v Kranjski Gori, saj obljuba dela dolg,” nam pove v smehu Tjaša.

“Najina otroka Oskar in Izak Svarun obožujeta sneg. Tako sem se v nekaj dneh tudi sama naučila te športne discipline. Seveda pod budnim očesom moža Roka, ki je bil v vlogi profesionalnega smučarskega trenerja zelo pozoren na vsak moj zavoj in usvajanje prave tehnike, ki pa sem jo po njegovem mnenju kar hitro dojela. Zimsko idilo Kranjske Gore z okolico smo izbrali zato, ker Rok meni, da je najbolj primerna za začetek in učenje. Presrečna sem, da mi je uspelo ter da so me moji prvi smučarski koraki v nekaj dneh popolnoma prevzeli, tako da že komaj čakam na nov družinski smučarski oddih.”

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografiji: osebni arhiv

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri