Tjaša Perko kot dvojnica Salme Hayek iskreno o filmskih zvezdnikih

Vrhunska slovenska kaskaderka Tjaša Perko je s svojim igralskim znanjem ter popolno koncentracijo med snemanjem filma popolnoma navdušila svetovno priljubljeno igralko 
Salmo Hayek. (foto: Osebni Album) Osebni Album
Vir: Lady
23. 5. 2019

Koprska lepotica in vse bolj vidna filmska igralka Tjaša Perko, žena našega nekdanjega smučarskega mojstra Roka Perka, je v zadnjih mesecih tega leta zaposlena s snemanjem nadaljevanja filma Krij mi hrbet 2, kjer v družbi hollywoodskih zvezdnikov s svojim kaskaderskim znanjem navdušuje prav vse.

Tjašo smo povabili na pogovor o tem, kako je biti del tako velike in prestižne filmske ekipe, v kateri ne manjka hollywoodskih zvezdnikov, ter kakšen vtis je nanjo naredila svetovna igralka Salma Hayek, ki jo je kot njena dvojnica pri kaskaderskih in akcijskih prizorih nadomestila ravno Primorka.

“Biti del svetovne filmske elite in se gibati v krogu svetovno znanih kaskaderjev in njihovih ekip je velik privilegij. Bolj kot zvezde me je navdušilo delovanje tako velike ekipe. Med znanimi zvezdniki so tudi vrhunski ustvarjalci filma in kaskaderji. Iskreno, to me bolj premami kot sami igralci. Sicer pa so vsi ljudje, tako kot smo mi,” v smehu pove Tjaša.

“Na začetku še sama nisem dojela, kaj se pravzaprav dogaja in koga učim, kako naj določene stvari izpeljem. V resnici sem bolj sebe gledala, kaj in kako bom izpeljala določene zadeve, in šele pozneje mi je udarilo v glavo, s kom pravzaprav sem tukaj. Z ljudmi, ki jih večinoma gledaš na zaslonu, pa čeprav si sam vpleten v film. Jaz sem sicer poglobljena v Salmo, ki ni, mimogrede, prav nič pretirano zvezdniška. Najina karakterja sta se kar našla. Tako kot karakter v filmu in na platnu. Pred kamero se ne spremeni veliko. Je sproščena, glasna Mehičanka, predvsem pa zabavna.

'Noge na mizo' in sproščene debate. Samuel (L. Jackson, op. a.) je preprosto super sproščen in name je naredil vtis z razmišljanjem o življenju in času, ki ga imamo na zemlji. Z Ryanom (Reynoldsom, op. a.) pa je bilo super zabavno vse, o čemerkoli sva se pogovarjala. Predvsem se mi je zdel duhovit, ker je vsak stavek, ki ga je imel v scenariju, obrnil na šalo, ampak vedno je tako vrhunsko odigral, da so kadri samo tekli.” Seveda smo Tjašo povprašali, kako je biti dvojnica taki filmski zvezdi, kot je Salma, ter jo prosili, naj nam razkrije, kje vse ji je priskočila na pomoč s svojim vrhunskim kaskaderskim znanjem.

“Kje vse točno nastopim, seveda ne bom razkrila, ker so to male poslovne filmske skrivnosti, sploh pa igralci tega ne marajo. Lahko pa povem, da moja vloga vključuje pretepe, streljanje, skakanje, vožnjo z motorji, številne akcijske prizore ... adrenalina res ne manjka,” sklene postavna Primorka.

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: osebni arhiv