Tjaša Perko: “Ljubezen do kaskaderstva se je v meni razvila že, ko sem bila še otrok"

Primorska lepotica Tjaša Perko je s svojim kaskaderskim znanjem kot igralka dvojnica navdušila hollywoodske zvezdnike. (foto: Osebni) Osebni
Vir: Nova
26. 5. 2019

Vsestransko nadarjena Primorka, igralka, kaskaderka Tjaša Perko, žena nekdanjega profesionalnega smučarja Roka Perka, zadnje mesece preživlja v krogu svetovnih hollywoodskih filmskih zvezd, kot so Samuel L. Jackson, Ryan Reynolds in Salma Hayek.

Primorka ima zelo vidno vlogo v nadaljevanju snemanja akcijske komedije Krij mi hrbet, kjer v vlogi kaskaderke pri zahtevnih akcijskih prizorih na pomoč priskoči lepi 52-letni mehiški zvezdnici Salmi Hayek. Mi smo Tjašo poklicali, da nam iz prve roke razkrije, kdo jo je navdušil nad kaskaderstvom ter kako se počuti ob svetovnih filmskih zvezdnikih.

“Ljubezen do kaskadesrstva oz. tega adrenalinsko zanimivega sveta se je v meni na polno razvila že, ko sem bila še otrok. Očeta Roka sem obiskovala na 'takratnih šovih', gledala, kaj vse počne, in mi je to nekako zlezlo pod kožo. Brez zadržkov lahko rečem, da je od vedno v meni, kajti namesto barbik sem dobila avtomobilčke,” v smehu razkrije Tjaša in doda: “Nastopati ob zvezdnikih je zanimivo, a se v resnici preveč ne obremenjujem s tem, s kom nastopam, ampak bolj, kaj bo treba narediti in kako. Seveda je super in drugače, ko sodeluješ s takimi super zvezdniki (predvsem s tako veliko ekipo, ki jo imajo za sabo), ampak ko preklopiš na delo, sploh ne opaziš več, ker vsak gleda, kako bo najboljše opravil svoje delo.”

Koprska lepotica ne skriva, da bi rada nekoč igrala oz. bila del filmske ekipe ob bogu slovite hollywoodske igralke Charlize Theron. “Ena od mojih ljubših igralk je Charlize Theron, najbrž me je navdušila zato, ker veliko scen naredi sama. Sicer njena dvojnica ne bi mogla biti nikoli, ker je pač glavo in pol višja od mene, a vseeno,” je iskrena Tjaša, ki za konec doda: “Realno pa v resnici nimam sanjskih želja, s kom in kje bi delala. Vedno se razveselim dobro pripravljenih projektov, ob katerih v trenutku začutim adrenalin in grem iz svoje cone udobja.”

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: osebni arhiv

Priporočamo