Tjaša Železnik: “Nimam hišne pomočnice”

16. 12. 2015 | Vir: Lea
Deli
Tjaša Železnik: “Nimam hišne pomočnice” (foto: Lea Press)
Lea Press

V prihodnjem tednu pričakujemo zaključek letošnje sezone serije Usodno vino, kar bo na urnikih igralske zasedbe sprostilo kar nekaj časa. Tokrat smo se sešli s svetlolaso Tjašo Železnik, ki se bo tik po koncu predvajanja priljubljene serije posvetila praznovanju družinskega decembra.

Tjaša bo v tem mesecu užila praznično vzdušje s svojo malo Marli, s katero bosta tudi ustvarjali.
Tjaša bo v teh dneh nehala snemati serijo Usodno vino in zaživela v čaru decembrskega časa.

"Všeč mi je, da je december bolj svetleč in okrašen. To imam zelo rada. Tudi več zabav je. Decembra sicer veliko delam, med prazniki pa se rada družim z družino in prijatelji, zato bom tudi tokrat začela praznovati tik pred božičem in silvestrovim. Razen tega obdobja je december zame povsem običajen mesec," nam je za začetek pojasnila Tjaša in dodala, da se v njihovi družini v tem mesecu najbolj razveselijo skupnega časa.

"Doma si bolj kot velika darila podarjamo male pozornosti. Pri nas je darilo že to, da smo skupaj, da kaj dobrega pojemo, da se družimo, nasmejimo, poklepetamo ... to imam najraje. Vedno pa sem vesela tudi dobre knjige in velikokrat se obdarim kar sama. Letos sem si zaželela Bazilikino kuharsko knjigo, ki jo toplo priporočam, in lakaste čevlje z visoko peto," nam je z nasmehom na obrazu razkrila svoj božični seznam in dodala, da se ji sicer najlepše praznično darilo zdijo prav knjige.

"Težko bi rekla, da sem strastna bralka, imam pa rada knjige in izredno rada berem. Knjiga se mi zdi najlepše darilo in je zagotovo najvišje na moji lestvici daril, ki jih podarjam, in seveda jih izredno rada tudi prejemam," razkrije. Poleg s knjigami pa se v tem mesecu rada razvaja tudi s kakšnim dobrim filmom, saj je, kot je že večkrat priznala, strastna filmoljubka.

"Uf, ja. Filme obožujem, tudi božične. Eden mojih najljubših je klasika It's a Wonderful Life, sicer pa se v prazničnem času nekako najbolj držim klasike, starih filmov iz zlate dobe Hollywooda," nam je še povedala.

Tudi Marli ima rada praznike

Tjaša se še vedno odloča za tradicionalno praznovanje v zadnjem tednu decembra, tradicionalna pa je tudi njena izbira smrečice. "Smreko navadno postavi nekaj dni pred božičem, in čeprav ni ravno ekološko, imam rada naravno smrečico, ker tako lepo diši," pove Tjaša, ki sicer doma rada svoje stanovanje okrasi z lučkami, s praznično dekoracijo pa, pravi, ne pretirava. Prav praznično okrasje in vzdušje pa navdušuje tudi njeno dveinpolletno hčerko Marli.

"Moja hči ima rada, ko se kaj dogaja, predvsem se veseli vsega novega in seveda ima kot vsi otroci rada darila. Iz vsega tega ne delam cirkusa. V decembru bova praznovali tako, da se bova predvsem veliko družili, pekli bova piškote, obiskali sorodnike, ogledali si bova nekaj predstav v Lutkovnem gledališču, družili se bova z njenimi prijateljčki, Miklavž jo je obdaril predvsem z mandarinami in suhim sadjem, Dedka Mraza bova občudovali na ljubljanskih ulicah, Božiček pa ji bo prinesel knjigo in plastelin," še pove. Otroci navadno kar drastično spremenijo potek vsakdana, Tjaša pa pravi, da se njene decembrske navade po prihodu male Marli niso veliko spremenile.

"Morda je decembrsko dogajanje zaradi nje samo malo bolj pestro in zanimivo," dodaja.

Božično večerjo kuha mama

In čeprav simpatična igralka resnično uživa za štedilnikom, čast pripravljanja praznične pogostitve za družino še vedno raje prepušča svoji mami. "Morda res ne spadam med najboljše kuharice, ker vseh veščin ne obvladam, je pa to ena mojih največjih želja. Da bi znala dobro kuhati. Zato za božično večerjo poskrbi moja mama, ki je zelo dobra kuharica, ob njenih mojstrovinah razvajamo brbončice in oblizujemo prste," nam je povedala Tjaša in dodala, da so njeni božični večeri od nekdaj rezervirani za družino in njene najdražje. In medtem ko so njeni božični načrti že precej izoblikovani, se 41-letnica svojih novoletnih načrtov še ni lotila.

"Predvidevam, da bom za novo leto tudi doma, čeprav po tiho upam na kakšno manjšo novoletno zabavo s prijatelji," pove.

Njeni načrti po koncu serije

Igralska zasedba serije Usodno vino je dihala in živela s snemalno ekipo vse od poletja, zdaj pa se Tjašino delo v igralstvu nadaljuje.

"V Mestnem gledališču ljubljanskem, kjer sem zaposlena, imam še kar nekaj obveznosti. Igram namreč v dveh predstavah, ki sta pri gledalcih, na moje veliko veselje, zelo priljubljeni. To sta Čudežna terapija in Menjava straže, tako da imam v decembru še veliko dela," nam je povedala in dodala, da bo ves prosti čas, ki ji bo ostal, preživela s hčerkico.

"Morda si bom privoščila savno in masažo, ob prostih večerih pa zagotovo kakšno gledališko predstavo, obisk kina in obvezno večerno branje," pravi. "Kljub napornemu urniku mi še vedno ostaja kar precej časa, ki ga preživim s hčerko. Sem precej dobra v organizaciji in usklajevanju prostega časa ter obveznosti, sicer pa mi zelo pomagajo starši, sem pa tja tudi drugi sorodniki. Hčerkica obiskuje vrtec, ki je odličen, v njem se zelo dobro počuti, tako da mojih odsotnosti zaradi snemanj niti ne občuti. Nimam hišne pomočnice. Kljub obilici dela mi uspeva, da za urejenost in čistočo svojega doma skrbim sama," še pojasnjuje.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu