Tjaša Železnik o prigodah s snemanja, smeha in zabave je res veliko

Moja najljubša jed so palačinke z domačo marelično marmelado in pica. (foto: Foto: Pop Tv) Foto: Pop Tv
Vir: Story
31. 10. 2021

Naša odlična gledališka igralka Tjaša Železnik se je za vlogo Marjete Kolmanič v seriji Ja, chef prelevila v vrhunsko kuharico. Sama pravi, da dobro kuha, predvsem preproste jedi, tu pa tam pa pripravi tudi kaj bolj zahtevnega. In ji to tudi odlično uspe …

Človek bi rekel, da ste rojeni za chefa kuhinje, ko vas gleda v seriji. Kaj vam je pri vašem liku Marjete Kolmanič najbolj všeč?

Lik mi je zelo všeč, Marjeta je samozavestna, odločna, mojstrica svojega posla, zna biti tudi ostra, a hkrati je nežna in topla.

Ste ponujeno vlogo takoj sprejeli ali ste oklevali?

Nisem prav dosti oklevala, priznam.

Kako je na snemanjih? Glede na končni izdelek sklepamo, da se tudi med snemanji imenitno zabavate?

Glede na to, da so scenariji precej duhoviti, soigralci pa odlični, številni med njimi tudi izjemni improvizatorji, je smeha tudi na snemanjih precej. Je pa seveda tudi veliko resnega dela, kar je za dobro komedijo nujno.

Kako je s kuhanjem v vsakdanjem življenju? Ste tudi tako vešči za štedilnikom?

S profesionalnimi kuharji se niti slučajno ne morem primerjati. Moja domača 'kuharija' je dobra, a po večini sila preprosta. Kadar pripravim kakšno zahtevnejšo jed ali sladico, in to je redko, se temu zares posvetim in večinoma mi kar dobro uspe.

Ali radi vabite prijatelje na večerje in druženja? Kaj jim najraje skuhate?

Rada povabim prijatelje na druženje, a redko pripravim kaj zahtevnejšega. Najpogosteje pripravim zelenjavno pito oz. quiche, ta mi s pomočjo dobrih kuharskih knjig seveda vedno zelo dobro uspe. Gostje so navdušeni.

Tjaša Železnik

Imate sploh toliko časa preživeti v kuhinji?

Imam. Vedno se najde kakšno popoldne, pa konci tedna, počitnice ...

Verjetno je bil zdaj zaradi covida tudi vaš dnevni ritem povsem drugačen kot prej?

Zelo drugačen. Ko smo v gledališču določeno obdobje zgolj vadili in predstav nismo igrali in ko so bile šole zaprte in je potekalo šolanje na daljavo, so se moje obveznosti precej spremenile. Takrat sem veliko več tudi kuhala, saj je bilo treba poskrbeti za redne, zdrave in tople obroke za hčerko. Za zabavo sva se kuhanja, predvsem priprave pice in drugih italijanskih dobrot, lotili tudi skupaj.

Kaj je pravzaprav vaša najljubša jed? In kaj najraje skuhate?

Najljubša jed? Palačinke z domačo marelično marmelado in pica. Nič zahtevnega. Najraje pa pripravljam najrazličnejše solate, tudi te res obožujem.

Ima vaša hčerkica rada vašo kuhinjo? Kaj morate njej najpogosteje pripraviti?

Rada ima jedi, ki jih pripravljam, velikokrat me tudi odkrito pohvali. Sama pa najraje uživa v klasikah, pečenem krompirju in piščancu ter testeninah s tunino ali zgolj paradižnikovo omako, pa seveda, kot že rečeno, obožuje pico margerito.

Glede na to, da imate v službi zelo naporen urnik in predvsem delate ob večerih, kako se organizirate?

Večkrat sem že omenila, da tudi pri nas velja tisti znani afriški pregovor: “It takes a village to raise a child.” Imam veliko pomoči, že skoraj vsi bližnji sorodniki so kdaj pazili hčerko, največkrat pa so dežurni moji straši, predvsem mama. Pravzaprav večjih težav nimam, z dobro organizacijo stvari tečejo, kot je treba.

Kako usklajujete gledališče in televizijo?

Gledališče je vedno moja prioriteta, snemanja se obveznostim v gledališču prilagodijo. Vloga Marjete je sicer pomembna, a ni tako velika, tako da urnik snemanj ni prehud. Kot že rečeno, z dobro organizacijo težav ni. Konec koncev imam tudi prostega časa kar precej.

In zdaj še večno vprašanje, kako vzdržujete svojo kondicijo in tako lep videz? Vedno nasmejana, sijoča in v formi? Ženske vam prav zavidamo.

Hvala za kompliment! Sebe seveda ne doživljam tako. Moram priznati, da se kar trudim in sem precej aktivna. Tečem, veliko hodim v naravo, kjer prevetrim tudi glavo, v gledališču pa imamo dvakrat tedensko treninge. Zelo pazim, kaj jem, poskušam živeti kar se da zdravo, rada se uredim ... To je pa tudi vse. (smeh)

Napisala: Sandra Bratuša /7 Fotografije: Ana Gregorič Za Pop Tv

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story