To je dom Zvezdane Mlakar in tako lepa je njena hiša, osupnili boste

To je dom Zvezdane Mlakar in tako lepa je njena hiša, osupnili boste (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
14. 5. 2021

Igralka in voditeljica Zvezdana Mlakar se lahko pohvali, da je njen dom pravi raj na zemlji.

"Rodila se mi je silna želja, da najdemo nekaj, da gremo ven iz ulic in istih sprehajalnih poti na Grad in v Tivoli. Mešalo se mi je že od tega, da se je treba vedno lepo obleči, iti na igrišče in ves čas paziti, da ne bi kam stopili in kaj počnejo. Dobesedno vleklo me je v naravo. Sem tiste sorte mama, ki je prepričana, da morajo otroci vsak dan ven, ne glede na to, ali je lepo vreme, pada sneg ali dežuje. Po vajah sem jih vsak dan odpeljala iz vrtca in šli smo nekam ven.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zvezdana Mlakar (@zvezdana_mlakar)

Velikokrat smo sedli v avto in se odpeljali v naravo. Šli smo na travnike, kjer so lahko letali po mili volji. Nekega dne sem se peljala za nosom po poti, ki danes vodi do mojega doma. Našla sem hrib in na njem staro zapuščeno hišo. Naslednji dan sem vsa navdušena rekla možu, da sem našla nekaj lepega, naš novi dom. Na računu smo imeli dva tisoč takratnih tolarjev minusa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zvezdana Mlakar (@zvezdana_mlakar)

Ne glede na to, da je bilo to takrat videti kot prava znanstvena fantastika, je mož suvereno dejal, da bo ta domačija nekoč naša. V stilu novodobnosti, ki jo poslušamo, je on poslal namero v vesolje in verjel, da nam bo uspelo. Zadevo nam je uspelo kupiti in začelo se je trdo delo. Danes živimo 20 kilometrov ven iz Ljubljane, sredi hriba. Hišo smo dobesedno gradili z golimi rokami, saj se mi še sanjalo ni, kaj so temelji, kako je treba graditi, kako komunicirati z mojstri … Tu je mož pokazal, da je pravi genialec, saj je veliko dela opravil kar sam. Ker nisva imela kooperativnega arhitekta, sva se morala znajti sama. 

Naučili smo se, da jo pospravljamo sami, pa tudi zgrajena je zelo praktično. V njej skoraj nimamo omar, saj ima vsak svojo garderobno sobo. Na podstrešju imamo knjižnico, spodaj pa fitnes. Osrednji del hiše, dnevna soba s kuhinjo, meri kar 60 kvadratnih metrov, zato prostor ni videti natrpan. Dobro se zavedam, da je toliko veliko kakšno celo stanovanje. Toda jaz imam veliko družino, zato potrebujem veliko jedilno mizo, ko se zberemo vsi skupaj."

Vir: Zvezde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zvezdana Mlakar (@zvezdana_mlakar)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zvezdana Mlakar (@zvezdana_mlakar)