To je voditelj, ki spravlja v zadrego znane Slovence

To je voditelj, ki spravlja v zadrego znane Slovence (foto: Hitradio Center) Hitradio Center
31. 10. 2020

"Prostor kar zasije, ko vstopi vanj. On je kot sonce. Ali kot zlati prinašalec." Tako ga je opisala njegova nova sovoditeljica Anabel, s katero od septembra vodi Feel Good jutro na Hitradiu Center.

Simpatični radijski voditelj Alen Podlesnik, ki ga Instagramerji poznajo tudi kot "uradnega unboxerja Republike Slovenije," je kreativec, ki že več let uspešno združuje radio z družbenimi omrežji. Čeprav je Instagram super, ker je na njem sam svoj šef, obožuje radio. In tudi svoje nove sodelavce. 

 Jeseni si se pridružil ekipi Hitradia Center. Kako si se ujel z ekipo?

Priznam, da me je to malo skrbelo, ker biti ‘tanov’ pogosto ni lahko. Na srečo je bilo hitro jasno, da so bile vse te skrbi odveč, že dolgo nisem bil tako lepo sprejet kot v Centrovi ekipi. Vse skupaj ima tak družinski vajb - Ana Praznik je naša skrbna kul mama, Kori je uporniški sin z leder jakno, Anabel je hiperaktivna hči, Eva Boto je njena starejša sestra, ki študira v tujini (na Koroškem), jaz sem pa verjetno Step Dad, ki poskuša biti vsem všeč! 

Kako si se navadil na vstajanje ob nečloveških urah?

Bil sem totalno prepričan, da bo to najtežje od vsega, ker sem bil vedno bolj nočna ptica, ki hodi spat ob dveh ponoči. Zdaj pa razmišljam, da sem se mogoče motil in sem že ves čas bolj jutranji človek. Poleg tega opažam, da je ob teh ‘nečloveških urah’ pokonci veliko več ljudi, kot sem si predstavljal. 

Kako izgleda tvoj dan?

Vstanem ob 4:15, se zgrozim, da je to zdaj moj lajf. Odpeljem proti studiu, vmes poslušam podcaste ali nabijam glasno glasbo, ker hočem bit ob 6:00, ko se začne Feel good jutro na Hitradiu Center 100-odstotno zbujen. Ni vedno tako lahko, ampak če me ne zbudi nič drugega - celo ekipo vedno dvigne pokonci Anabel, ki ima industrijske količine energije že ob 5:30. Ob pol osmih jo dobesedno že vlečemo z miz in vrha omare. Po koncu jutranjega šova sledi še ena kavica, pavza, potem pa priprave na naslednji dan, snemanja za Youtube, Instagram in TikTok.

Del dneva, ki ostane, ko zaključimo na radiu, preživim v studiu, kjer snemamo videe za Youtube in Instagram, v Tehnoparku Celje, kjer preizkušam njihove nove pridobitve in na Netflixu. Spat grem najkasneje ob desetih zvečer.

Na Hitradiu Center delaš tudi YouTube rubriko VIP detektor. Znane Slovence priklopiš na detektor laži in jih sprašuješ vse živo, tudi neprijetne stvari. Si se kateremu zameril?

VIP detektor laži je moja najljubša stvar na svetu. Moj kombi resnice (kjer snemamo vse epizode) je kraj, kjer znani, bogati in vplivni ljudje nimajo druge izbire, kot da vse povedo po resnici - saj ne, da ne poskušajo, ampak detektor jih vedno ujame. Mislim, da bi mi v prvi sezoni še najbolj lahko zameril Kori, ker sem ga prisili, da mi pove, katero od svojih babic ima najrajši in mu s tem, tako je rekel, uničil nedeljske marelične knedle.

Koga od znanih še lahko pričakujemo na detektorju?

Ta trenutek so posnete že vse epizode prve sezone Detektorja, imen gostov ne morem razkriti, lahko pa povem, da imate glavno besedo pri odločanju, koga povabim, tisti, ki gledate videe in pod njimi napišete svoje predloge.

Kako bi opisal svojo voditeljico Anabel?

Anabel je raketa. Če bi bil kofein oseba, bi bil Anabel. Mislim, da je včasih to energijo porabljala v klubih in na svojih koncertih, zdaj pa vse to ostaja v njej, tako nas vsako jutro na radiu pričaka eksplozija, hehe. Anabel je ful fajn, všeč mi je bila že prej, preden sva postala sodelavca, ker je odštekana in kreativna.

Kje se vidiš čez 10 let?

Na psihiatriji imam veze in lahko dobim sobo s pogledom na morje. Hecam se, no. Imel bom družino. Dva mačka, ogromnega psa, alergijo na gluten in mladim ustvarjalcem vsebin bom vsak dan govoril, kako je njim zdaj lahko, ko se snemajo z letečimi kamerami, ker smo leta 2020 morali uporabljati stojala! STOJALA!

Te dni lahko vaju z Anabel vidimo na City lightih po vsej Sloveniji. Kakšen je občutek, ko na poti naletiš na svojo fotko?

To, da ljudje gledajo tvojo sliko povsod po državi, je velik ego trip, ampak hkrati zelooo nenavaden občutek. Na nekaj mestih po Sloveniji jih je res nenormalno veliko, predvsem po avtobusnih postajah, tako da vsakodnevno dobivam sporočila neznancev, ki se slikajo 'z nama'. Sem pa opazil, da je še nekaj city lightov, na katerih sploh niso najine slike. Niso mi bili všeč.

Priporočamo