To kar počne za zdravje Franko Bajc, je res le za najbolj pogumne

18. 11. 2019
Deli
V zadnji sezoni šova Kmetija je 50 tisoč evrov osvojil simpatični Franko Bajc, ki je v finalnem in napetem dvoboju premagal povratnika Denisa Toplaka. (foto: Igor Zaplatil)
Igor Zaplatil

Priljubljeni zvezdnik resničnostnih šovov in zmagovalec lanske Kmetije, Franko Bajc, je vpet v številne športne aktivnosti, poleg tega vsakodnevno skrbi za svojo postavo, za zdravje pa naredi nekaj, kar tudi najbolj pogumnim zapre usta. Franko namreč prisega na potop v mrzli vodi!

Že dolgo je znano, da ima tako kopanje kot prhanje v mrzli vodi v mnogih državah dolgoletno tradicijo, ne nazadnje pa še več koristi za zdravje - med drugim krepi imunski sistem, izboljša razpoloženje, povečuje vzdržljivost izboljša krvni obtok in še bi lahko naštevali. In tega se še kako zaveda izklesani lepotec, saj se brez težav 'osveži' v mrzlem potočku, pa tudi če je tu mesec november.

Franko Bajc je ob objavi na instagramu zapisal - sicer malce za šalo, malce za res -, da je v njem preveč vroče krvi in da potrebuje ohladitev. Pod objavo so se v hipu vsuli komentarji, predvsem pa so bili sledilci enotnega mnenja, da moraš imeti za to 'jajca'.

Ob tem ne bo odveč če zapišemo, kar priporočajo tudi strokovnjaki, da se je potrebno na hladno oziroma ledeno vodo, še kako dobro pripraviti, saj če tega niste vajeni, lahko telo doživi prevelik šok. Sploh pa so takšni ekstremi lahko tudi zelo nevarni, zato velja to, kar počne Franko Bajc oziroma potop v ledeno mrzlo vodo, ki je še kako priljubljen v Rusiji, le za telesno najbolj pripravljene!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My Medication 🌡️🍁 . . . #coldbaths #wimhof #wimhofmethod #nature #lifestyle #huwaei #huaweiwatchgt2

A post shared by Franko Bajc (@franko_bajc) on

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu