To so domače sestavine, ki preverjeno delujejo proti nadležnim komarjem in verjetno imate kakšno že kar doma

To so domače sestavine, ki preverjeno delujejo proti nadležnim komarjem in verjetno imate kakšno že kar doma (foto: Profimedia) Profimedia
26. 5. 2023

Ste tudi vi vsako leto bolj popikani in vas komarji vsak večer nadlegujejo doma in na vrtu? Potem imamo za vas zares preproste rešitev, ki vam bodo prav gotovo prišle prav in verjetno jih imate že doma.

Komarji so prav gotovo tista poletna nadloga, ki mnogim kvarijo tople poletne večere in morda je čas, da se jih znebite na povsem naraven način.

  • Sivka: Olje sivke ima vonj, ki je neprijeten za komarje. Lahko uporabite eterično olje sivke in ga nanesete neposredno na kožo ali pa ga razredčite z vodo in nanesete kot pršilo.
  • Citronela: Eterično olje citronela je priljubljena sestavina v izdelkih za odganjanje komarjev. Ima močan vonj, ki komarje odbija. Uporabljate ga lahko kot razpršilo ali z mešanjem z drugimi nosilnimi olji.
  • Evkaliptus: Eterično olje evkaliptusa ima podobne odganjajoče učinke na komarje kot sivka in citronela. Prav tako ga lahko uporabite kot pršilo ali zmešate z drugimi olji.
  • Limonska trava: Tudi eterično olje limonske trave ima močan vonj, ki odganja komarje. Uporabljate ga lahko na podoben način kot citronelo in evkaliptus.
  • Meta: Mentol, ki se nahaja v meti, ima odganjajoč učinek na komarje. Uporabljate lahko eterično olje mete ali pa sveže liste mete drgnete po koži.

Morda bo to poletje tudi za vas veliko lažje sedeti zvečer na vrtu ali pa na pozni pijači, ker boste oboroženi z naravnimi sredstvi proti tej veliki poletni nadlogi, ki zna včasih močno pokvariti večer, ko po nogah in rokah vse srbi in pika in je pozornost na koncu le še na komarjevih pikih.

Preberite še: Darja Zgonc ga redko pokaže, to je njen lepi srčni izbranec, s katerim se rada sprehajata na Obali!

Morda vas zanima tudi spodnji podcast s Katarino Čas:

Igralka Katarina Čas in voditelj Borut Pahor se v tokratni epizodi Mastercard® podkasta navdiha, katerega namen je, da spoznavamo sijajne zgodbe ljudi, ki nas navdihujejo, pogovarjata o uspehih v filmski industriji, o srečanju z Leonardom DiCapriem in o igralkinem nesojenem prizoru z DiCapriem, zaradi katerega je skoraj zavrnila vlogo. "V filmih je toliko navdihujočih stvari za moje delo in življenje, da si brez tega, kar vi (igralci) počnete, ne znam predstavljati pravzaprav enega uspešnega, lepega, navdihujočega življenja," meni nekdanji predsednik države Pahor, ki je v goste povabil Katarino Čas, za katero je v tekmi za predsedniški stolček leta 2012 dejal, da je zanj najbolj seksi Slovenka.