To so tekmovalci šova The Biggest Loser Slovenija 2019

To so tekmovalci šova The Biggest Loser Slovenija 2019 (foto: Planet TV) Planet TV
27. 2. 2019

Že 4. marca se na televizijske zaslone vrača priljubljeni resničnostni šov The Biggest Loser Slovenija, kjer tekmovalci poskušajo izgubiti čim večje število odvečnih kilogramov, ki so se večinoma nabrali zaradi neprimernega načina prehranjevanja.

V šovu bo tako sodelovalo šest predstavnic nežnejšega spola in šest tistih pravih moških korenjakov, ki bi zaradi boljšega počutja želeli izgubiti kakšen odvečni kilogram svoje telesne teže. Ali bo končni zmagovalec iz ženskih ali moških vrst je trenutno še preuranjeno govoriti, a nekaj je gotovo, na koncu bo zmagovalec bogatejši za toliko tisočakov, kolikor bo v samem času trajanja šova izgubil kilogramov, a največ 50.000 evrov.

Za zmago se bodo borili:

Vesna v šov vstopa predvsem zato, ker bi rada izgubila nekaj odvečnih kilogramov. A vseeno priznava, da tudi zaradi šova samega, da vidi, kako stvari potekajo. V resničnostnih šovih sta se do sedaj preizkusili tudi že obe njeni hčerki, a zase pravi, da v primerjavi z njima ne bo tako hitro obupala in se predala. Ciljna teža tekmovalke, ki jo je močno zaznamovala tudi huda prometna nesreča, je 59 kilogramov.

Valter je bil v preteklosti zelo aktiven. Rad se je vozil z motorjem, skakal s padalom ter se preizkusil še v marsikaterem športu. Živi s partnerico in dvema otrokoma. Kilograme bi rad izgubil predvsem zato, ker je igra z otroki zanj postala prenaporna. Njegova želja je, da bi svoja otroka lahko naučil smučati. Zaradi svoje zgovornosti se ne boji, da med sotekmovalci ne bi našel teme za pogovor.

Petra trenutno dela v proizvodnji, najraje pa se druži s prijateljicami in gleda televizijo. Glede na to, da se boji mačk in psov, bi ji prisotnost kakšnega kosmatinca ali kosmatinke v hiši povzročila nemalo preglavic. Povedala je, da je shujšati že poskušala, a da se ji je zaradi hormonskega neravnovesja močno povečalo oprsje. Zaradi prevelikega oprsja tudi ne more najti primernih kopalk, v katerih si želi že letos poleti sprehoditi ob obali. V šov se je prijavila tudi zaradi prepoznavnosti. Njena vzornica je tekmovalka prve sezone šova The Biggest Loser Slovenija Indira Ekić.

Ferid dela v skladišču, po duši pa je umetnik. V prostem času riše karikature, najbolj pa ga navdušujeta Da Vinci in Michelangelo. Treniral je bejzbol, sedaj pa raje keglja in igra biljard. Je oče dveh otrok in pravi, da mu družina največ pomeni. Kljub odvečnim kilogramom je zelo gibčen, naredi celo "špago". Zaradi svoje tekmovalne narave stavi na zmago. Najbolj je razočaran, če mu zastavljenih ciljev ne uspe doseči. Zase pravi, da je neposreden ter ne mara ljudi, ki stvari ne povedo odkrito.

Andraž je vedno nasmejani tetoviranec, ki je kilograme začel pridobivati v času dela na sodišču, kjer je delal kot varnostnik. Ravno zaradi tega se je odločil, da tega dela ne bo več opravljal. Pred kratkim je že tretjič postal očka. Najbolj ga je prizadelo, ko mu je najstarejša hčerka dejala, da mora shujšati, če jo želi peljati v šolo. Odvečni kilogrami ga ovirajo tako pri sprehodih, kot tudi pri igri s hčerko. Njegova velika želja je, da bi lahko nekoč skočil s padalom.

Pia, ki jo prijatelji kličejo tudi Pika, je nekdanja športnica. Trenirala je košarko, rokomet in odbojko, a se je morala športu odpovedati zaradi težav s koleni. Do sedaj je že nekajkrat poskušala izgubiti težo, a ji je zaradi pomanjkanja motivacije spodletelo. Njen ciljna teža je 80 kilogramov. Simpatična 24-letnica je zaročena z boksarjem, zato je njena velika želja, da bi lahko kmalu oblekla tudi čarobno poročno obleko. Prepričana je, da zaradi odvečnih kilogramov ne more zanositi, zato je motivacija za izgubo odvečnih kilogramov še toliko večja. Trenutno se ukvarja z ličenjem, zato si želi, da bi nekoč naredila tudi tečaj za vizažistko.

Denis je voznik viličarja, v prostem času pa tudi prostovoljni gasilec. Čeprav so starši zelo verni, sam zase pravi, da je ateist. Prepričan je, da je razočaral starše, najbolj pa ga boli, ker mu mama očita, da je predebel. Nekoliko zadržani Korošec si od šova obeta izgubo odvečnih kilogramov, ne bo pa se branil niti medijske prepoznavnosti.

Maja je ločena mama dveh hčera in je trenutno samska. V preteklosti se je veliko ukvarjala s športom. Trenirala je badminton, rokomet in odbojko. Pred dvema desetletjema je njena tehtnica pokazala 53 kilogramov. Ponovno si želi postati vitka ter znova obleči zapeljiva mini krila. Je tudi pevka, ki rada stopi na oder.

Belma je šestintridesetletna mati treh otrok. Zase pove, da je vesela in nasmejana. Trenutno dela v trgovini, a si želi, da bi nekoč delala z otroki v vrtcu. Zaradi odvečnih kilogramov jo zbadajo tudi v družini, najbolj pa jo zaboli, ko se ob njeno težo obregnejo njeni otroci. Ker se boji teme upa, da v sami hiši ne bo preveč temnih kotičkov ter v času trajanja šova kakšnega nepričakovanega izpada električne energije.

Sebastjan je oče šestih otrok in je zelo veren evangelist. Pravi, da bo imel otrok, kolikor jih bo Bog dal. Za boj s kilogrami se je odločil že pred tremi leti, a je bil do sedaj pri tem precej neuspešen. Kilogrami ga ovirajo predvsem pri igri in delu z otroki, zato ga je pri prijavi v šov močno podpirala celotna družina.

Gaja je velika ljubiteljica živali, doma ima kar tri pse, zelo rada pa pomaga tudi pomoči potrebnim ljudem. Živi z 90-letno babico, h kateri se je preselila po sporu s starši. Obožuje motokros, s katerim se ukvarja njen brat. V tem športu bi se nekoč rada preizkusila tudi sama. Rada hodi tudi v hribe. V ljubezni je Tržičanka doživela veliko razočaranje, saj njen prejšnji fant ni hotel priznati, da je z njo v ljubezenski zvezi. Zdaj mu želi dokazati in pokazati, kdo je in kakšna je lahko. Njena želja je, da bi se lahko ponosno pokazala v kopalkah.

Cristian je bil v preteklosti strasten košarkar, nato pa so se začeli nabirati kilogrami. S partnerico, s katero je zaročen, sta skupaj že 15 let in imata dva otroka, dvojčka. Pri svojem delu kot računalničar je zelo uspešen. Lani je bil celo izbran za najboljšega delavca v podjetju, kjer je zaposlen, predvsem zaradi svoje zanesljivosti in mentorskih sposobnosti. Boji se višine.

Aleš-Rod // Foto: Planet TV