Tomaš Javurek (Gostilna išče šefa): Postavil se je na svoje noge

17. 10. 2016 | Vir: Nova
Deli
Tomaš Javurek (Gostilna išče šefa): Postavil se je na svoje noge (foto: osebni arhiv)
osebni arhiv

Čeprav o lanskem zmagovalcu oddaje Gostilna išče šefa dlje časa ni bilo slišati ničesar, je Tomaš tokrat presenetil v velikem slogu. Na spletu je objavil novo stran, na kateri predstavlja svoj kuharski repertoar, pri Tomašu pa smo preverili, čemu se posveča v zadnjih mesecih.

Poletje se je pravkar poslovilo, Tomaš pa je vroče mesece posvečal prav delu. Kot nam je povedal, si je z družinico sicer privoščil nekaj oddiha, vendar bolj izletniškega kot počitniškega.

"Začeli smo namreč svoj projekt. Že po koncu šova Gostilna išče šefa sem se bolj kot ne usmeril v kateringe, zato smo se zdaj odločili in v najem vzeli eno kuhinjo, naredili svojo spletno stran in se postavil na svoje noge," nam je namreč pojasnil Tomaš, ki mu v novem poslu pomaga tudi partnerica Danijela.

"Ona mi veliko pomaga in brez nje nič od tega ne bi bilo mogoče. Sicer pa sem se o teh stvareh z njo vedno lahko pogovarjal. Skupaj sva na primer določila, kaj bo na meniju, kakšne bodo sladice, res mi je v veliko pomoč. Točno ve, kako potekajo stvari v gostinstvu in mislim, da je v tem trenutku izredno pomembno, da imam ob sebi ljudi, na katere se lahko zanesem," nam je še povedal 36-letnik.

Ponudba 'ni da ni'

Škofjeločan, ki je v zadnji sezoni najbolj očaral šefa Bineta, se zdaj ukvarja s popolno kulinarično ponudbo.

"Ponujamo kateringe, organizacije piknikov, predstave oziroma 'show cooking', naš naslednji cilj pa so kuharski tečaji," nam je zaupal Tomaš in dodal, da se v njegovem podjetju ponudba vedno popolnoma prilagaja zahtevam stranke. In ker ne želi svojega znanja le razkazovati, se je odločil v svoji novi kuhinji gostiti tudi znanja željne ljudi.

Kupila vstopnico za koncert znane skupine, a ni pričakovala tega razgleda

"Konec oktobra bomo tako začeli izvajati prve tečaje. Naše delavnice bodo pokrivale osnovne veščine, ki bodo ljudi spodbudile in jim ponudile kakšno bližnjico v kuhinji," je še pojasnil Tomaš.

Sanjal o restavraciji, a ...

  • Tomaš je sicer v enem izmed intervjujev po zmagi v šovu povedal, da je njegov dolgoročni cilj odpreti manjšo restavracijo z domačo hrano, ampak je te načrte očitno opustil in se odločil za bolj preprosto varianto – v njegovem prostoru namreč ni gostinskih miz in dela le po naročilu.