Tomaš Javurek (Gostilna išče šefa): Postavil se je na svoje noge

Tomaš Javurek (Gostilna išče šefa): Postavil se je na svoje noge (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
17. 10. 2016

Čeprav o lanskem zmagovalcu oddaje Gostilna išče šefa dlje časa ni bilo slišati ničesar, je Tomaš tokrat presenetil v velikem slogu. Na spletu je objavil novo stran, na kateri predstavlja svoj kuharski repertoar, pri Tomašu pa smo preverili, čemu se posveča v zadnjih mesecih.

Poletje se je pravkar poslovilo, Tomaš pa je vroče mesece posvečal prav delu. Kot nam je povedal, si je z družinico sicer privoščil nekaj oddiha, vendar bolj izletniškega kot počitniškega.

"Začeli smo namreč svoj projekt. Že po koncu šova Gostilna išče šefa sem se bolj kot ne usmeril v kateringe, zato smo se zdaj odločili in v najem vzeli eno kuhinjo, naredili svojo spletno stran in se postavil na svoje noge," nam je namreč pojasnil Tomaš, ki mu v novem poslu pomaga tudi partnerica Danijela.

"Ona mi veliko pomaga in brez nje nič od tega ne bi bilo mogoče. Sicer pa sem se o teh stvareh z njo vedno lahko pogovarjal. Skupaj sva na primer določila, kaj bo na meniju, kakšne bodo sladice, res mi je v veliko pomoč. Točno ve, kako potekajo stvari v gostinstvu in mislim, da je v tem trenutku izredno pomembno, da imam ob sebi ljudi, na katere se lahko zanesem," nam je še povedal 36-letnik.

Ponudba 'ni da ni'

Škofjeločan, ki je v zadnji sezoni najbolj očaral šefa Bineta, se zdaj ukvarja s popolno kulinarično ponudbo.

"Ponujamo kateringe, organizacije piknikov, predstave oziroma 'show cooking', naš naslednji cilj pa so kuharski tečaji," nam je zaupal Tomaš in dodal, da se v njegovem podjetju ponudba vedno popolnoma prilagaja zahtevam stranke. In ker ne želi svojega znanja le razkazovati, se je odločil v svoji novi kuhinji gostiti tudi znanja željne ljudi.

"Konec oktobra bomo tako začeli izvajati prve tečaje. Naše delavnice bodo pokrivale osnovne veščine, ki bodo ljudi spodbudile in jim ponudile kakšno bližnjico v kuhinji," je še pojasnil Tomaš.

Sanjal o restavraciji, a ...

  • Tomaš je sicer v enem izmed intervjujev po zmagi v šovu povedal, da je njegov dolgoročni cilj odpreti manjšo restavracijo z domačo hrano, ampak je te načrte očitno opustil in se odločil za bolj preprosto varianto – v njegovem prostoru namreč ni gostinskih miz in dela le po naročilu.