Tomaš Javurek (Gostilna išče šefa): Uživa v brezdelju

Tomaš in Danijela 
sta se spoznala v 
hotelu v Kamniku. (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Nova
9. 2. 2016

Ko smo poklicali zmagovalca pretekle sezone Gostilna išče šefa, da bi ga povprašali, kaj se mu kaj novega dogaja, smo ga ujeli na italijanski obali, v ljubkem mestecu Rimini, kjer je s partnerico Danijelo obiskal slaščičarsko-gostilniški sejem. Kot pravi, se na svoje delovno mesto v Bistro Zvezda ne namerava vrniti, načrtov za prihodnost pa si ne postavlja rad.

In čeprav je bilo njegovo življenje tik po zaključku šova pod drobnogledom, nam je Tomaš priznal, da se mu v teh dneh ne dogaja nič posebnega.

"S partnerico sva v Riminiju, kjer sva si ogledala, kaj se dogaja na področju slaščičarstva in gostinstva. To ne pomeni, da iščem nove ideje za lokal, ampak samo to, da se veselim spoznavanja novih trendov s tega področja," nam je pojasnil Tomaš in dodal, da v teh dneh uživa v zimskem vremenu, kako tudi ne, saj je glavno nagrado 100 tisoč evrov že prejel na svoj bančni račun! Zaupal pa nam je še naslednje: "V Zvezdo se ne vračam več. Tako smo se sporazumno dogovorili, zato sem prost in iščem nove priložnosti. Ne bom se umaknil iz gostinskega sveta, ker ko se bom umaknil, se bom za vedno. Če se mi ponudi kakšna dobra ponudba, jo bom z veseljem sprejel. Tako ali tako pa ponudbe kapljajo, jaz pa imam tudi vedno odprte oči za nove priložnosti. Vsi smo samo normalni ljudje, nismo nobene zvezde. Tudi jaz sem samo kuhar, ki vedno išče boljše priložnosti," nam je pojasnil.

In čeprav je zdaj Tomaš na lovu za novo službo, pravi, da sanjska služba ne obstaja.

"Mislim, da sanjske službe ni, je pa sanjski način življenja. In če me vprašate, kakšno življenje si predstavljam v sanjah, vam povem, da je to na barčici, na morju, s pivico v eni roki in z ribiškim trnkom v drugi," še pojasnjuje.

NEKDAJ ŠEF KUHINJE, ZDAJ UŽIVA V BREZDELJU

  • Tomaš nam je sicer v enem izmed preteklih intervjujev povedal, da je njegov dolgoročni cilj odpreti manjšo restavracijo z domačo hrano, vendar na tem še ni začel delati. Tomaš je vse do njegove pridružitve šovu namreč delal v Bistro Zvezda, kjer je že od začetka delal kot šef kuhinje. "Ta lokal so odpirali na novo, zato smo skupaj postavili kuhinjo na noge, pomagal sem pri organizaciji menija ..." nam je o svojih začetkih povedal Tomaš, ki je svojo partnerico Danijelo prav tako spoznal na delovnem mestu, vendar v kamniškem hotelu. 

Kaja Milanič

Značke: Tomaš Javurek