Tomaž Ahačič: Počasi se vrača v formo

Tomaž Ahačič: Počasi se vrača v formo (foto: Nejc Tomšič) Nejc Tomšič
Vir: Story
29. 1. 2016

Po čudovitem intervjuju o ozaveščanju raka, ki ga je Tomaž Ahačič delil z revijo Lea, nas je zanimalo, kako okreva in kaj ga bo v prihajajočih tednih najbolj razveseljevalo.

Tomaž je v reviji Lea zaupal, kako pomembno je pravočasno odkrivanje te zahrbtne bolezni in kako pazljivi moramo biti, saj nam prav telo lahko kaže znake, ki jih ne smemo spregledati. Tudi Tomaž se zdaj, po težki operaciji in kemoterapijah, ki jih je imel, osredotoča na zdravje.

"Predvsem na to, da ostaja stabilno, saj imam po vseh obsevanjih oslabljen imunski sistem," doda. "Veliko mislim tudi na druge bolnike, ki so zboleli za rakom. Z nekaterimi, ki sem jih srečal in spoznal v bolnišnici, ostajam v stiku. Skupaj si pomagamo in si zaupamo težave, strahove. Tako nam je veliko lažje," prizna. "Počutim se dokaj dobro, glede na to, da sem imel zoprn diagnostični pregled, ki se je izvajal pod narkozo. Vendar sem hkrati tudi zadovoljen, ker niso našli nobenih posebnosti. Torej se moj organizem počasi vrača v formo," pravi.

Najbolj srečen je glasbenik zato, ker je spet v domači oskrbi. "Seveda ni lepšega kot biti doma, kljub prijaznosti medicinskega osebja. Doma je vendarle najlepše. Dneve si trenutno krajšam s sprehodi, kjer me spremlja moj višavski terier Cofko. Veliko pa sem začel tudi telovaditi. Predvsem zato, da se počasi vrnem v staro formo. Najde pa se tudi kakšno gospodinjsko opravilo, ki ga postorim," pripoveduje. Ob vsem tem pa Tomaž spremlja tudi smučarske športe. "Pred televizijo stiskam pesti za naše odlične športnike, ki mi vedno narišejo nasmeh na obraz s svojimi uspehi."

Seveda pa se med vsem tem najde čas za prijatelje. "Ravno v tem zimskem času imajo rojstne dneve in se seveda velikokrat skupaj poveselimo ... Še posebej so z mano že dolgo moji prijatelji, ki me spremljajo od zgodnje mladosti in mi tudi v teh težkih trenutkih stojijo ob strani. Zato jih tudi jaz zelo rad presenetim s kakšnimi darili ob njihovem osebnem prazniku," še pove.

V prihajajoči pomladi se Tomaž najbolj veseli lepih sončnih dni, ki bodo ljudi preželi s pozitivno energijo. "Veselim se, da bom lahko spet kolesaril in obiskal kakšno planinsko izletniško točko. Poleg tega sem tudi navdušeni motorist in bom počasi začel brisati prah s svojega jeklenega konjička. (smeh) V tem letnem času se nadejam bele zime, ker je takrat narava tako čudovita in obožujem sprehode, ko ti pod nogami veselo škriplje sneg. Pa tudi pusta se veselim. Zdaj se ga spominjam po številnih nastopih, ki sem jih imel, ko sem še prepeval. Letos ga bom opazoval z domačega kavča," zaključi.

Napisala Nejc Tomšič, MIMA
Fotografije Goran Antley

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story04/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 04/2015

Story 04/2015, od 21. 01. 2016

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri