Tomaž Ahačič: “Rad vas imam vse po vrsti!”

Koncert je bil za Tomaža zelo čustveno obarvan. (foto: Primož Predalič, Luka Pišljar) Primož Predalič, Luka Pišljar
Vir: Story
20. 11. 2015

Po tragični novici o raku, ki je prizadela glasbenika Tomaža Ahačiča Fogla, in zahtevni operaciji, ki mu je vzela glas, so se njegovi številni prijatelji povezali v upanju, da mu pomagajo pri nadaljnjih korakih v življenju. Po prvem dobrodelnem koncertu, ki je potekal v Tržiču, je zdaj za nami tudi drugi, ki je bil 19. novembra v Hali Tivoli v Ljubljani.

Tomaž Ahačič Fogl je avgusta letos po zahtevni operaciji ostal brez glasu. Agresivni rak mu je vzel tisto, s čimer si je služil kruh, in ga oropal ljubezni do glasbe, s katero je navduševal več kot 20 let. Širša Slovenija pa ga je spoznala v televizijski oddaji Znan obraz ima svoj glas. Trenutno mu pomagajo vsi prijatelji, znanci in sokrajani, da bi z zbranimi sredstvi z dobrodelnih koncertov lahko zaživel novo življenje. Prvi takšen koncert se je zgodil v Tržiču.

"Tako čustvenega koncerta še nisem doživela," se je z zapisom na zidu Tomaža Ahačiča Fogla odzvala ena od njegovih oboževalk. Po tragični usodi, ki je doletela priljubljenega pevca, so njegovi prijatelji in znanci združili moči ter v Dvorani tržiških olimpijcev organizirali dobrodelni koncert. Domen Kuralt, član skupine Calypso, ki je bil tudi organizator dobrodelnega koncerta, nam je zaupal, da česa podobnega še ni doživel.

"Enostavno sem bil najprej presenečen nad odzivom Tržičanov, nad odzivom Tomaževih prijateljev, znancev in domačinov, v kakšnem obsegu so ga podprli," pove. Domen, ki je bil pobudnik koncerta, je dogodek pripravljal skoraj dobre tri tedne.

"Neverjetno je bilo, da so se ljudje v tem času tako združili in priskočili na pomoč sočloveku. Koncert je bil zelo čustveno nabit vse do zadnjega trenutka. Ljudje so občutili njegovo stisko, zgodbo, uspehe in voljo. Prav tako je bil čudovit odziv na premierno predstavljeno pesem, ki smo jo naredili kot spodbudo za Tomaža. Pesem z naslovom V predmestju svojih sanj je Tomaž naredil pred dobrima dvema letoma z Matjažem Vlašičem in nanjo nekoliko pozabil. A ko je zaslišal melodijo, je z njim zajokala vsa dvorana," še doda Domen.

"Vzdušje je bilo nepopisno. Res smo dokazali, da smo Slovenci še pripravljeni prisluhniti zgodbam soljudi in jim pomagati v težkih trenutkih."

Veliko glasbenikov se je odzvalo povabilu na prvi koncert, ki pa je zdaj sledil še drugi, večji, ki so ga pripravili v Hali Tivoli. Še pred koncertom nam je bilo zaupano naslednje: " Lahko vam zaupam, da pripravljamo res nepozabno zgodbo z močno vokalsko zasedbo domačih izvajalcev. Na odru pa se bo zvrstil tudi voditeljski maraton. Okoli 15 voditeljev bo goste popeljalo v nepozabno glasbeno pravljico. Vsekakor pa je naš cilj, da v vso zgodbo, ki se dogaja okoli Tomaža, vnesemo tisto pozitivno plat."

Napisala MIMA
Fotografije Primož Predalič, Luka Pišljar

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story46/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 46/2015

Story 46/2015, od 12. 11. 2015