Tomaž Bogovič: Hitro se navadiš na življenje brez računalnika

Tomaž Bogovič: Hitro se navadiš na življenje brez računalnika (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Lady
14. 12. 2017

Čeprav je izgubil dvoboj in moral zapustiti Kmetijo, Tomažu ni žal, da se je prijavil v resničnostni šov. Na kmetiji se je dobro počutil.

Da jo je moral zapustiti, je bil zanj splet nesrečnih okoliščin. "Z veseljem bi še ostal in do konca nisem razmišljal, da bom moral oditi domov." Malo krivična se mu zdi le izbira dvoboja. "Žal sem bil izbran za prvega dvobojevalca, drugi dvobojevalec pa je bil avtomatsko določen. Bil sem v slabem položaju za obstanek. V areni sem bil razočaran, ker sem imel edini tovrstni dvoboj in nisem imel realnih možnosti." Razočaran je nad dvobojem surove moči, saj je bilo že vnaprej jasno, da nima nikakršnih možnosti proti večjemu in občutno močnejšemu športniku. "Tako sem izpadel zaradi svoje najšibkejše točke – surove fizične moči. Če bi bil dvoboj drugačen, bi imel realno možnost in morda prišel do konca. V pratiki in spretnosti sem bil med najmočnejšimi, v psihični moči pa najmočnejši."

Pogledal si je vse posnetke

26-letni Posavec, ki se v življenju večino časa ukvarja z analizami športnih dogodkov, je ob vrnitvi domov naprej analiziral dogajanje na kmetiji. Najprej si je ogledal posnetke za nazaj, saj je želel videti in vedeti, kako so ga javnosti prikazali ustvarjalci šova, ne nazadnje pa ga je zanimalo, kaj vse so počeli njegovi protikandidati, ko ga ni bilo zraven. Tomaž nam je zaupal, da je bil do vseh sotekmovalcev enako dober, morda pa je malce razočaran, ker drugi v tej igri niso bili najbolj pošteni in je vsak gledal le nase. Z nekaterimi izpadlimi je še danes v stiku, predvsem s Katjo Poljanšek, saj meni, da je zelo dobra oseba, pa še na isti valovni dolžini sta. In kaj je bilo najtežje? "V prvih tednih je bilo zelo kritično predvsem zaradi prehrane, ampak s tem nisem imel večjih težav, saj se znam prilagoditi. Zavedal sem se, da bom, če bodo drugi preživeli, preživel tudi sam," nam je zaupal izpadli tekmovalec, ki meni, da ni delal večjih napak v šovu, saj se je zavedal, da ga kamera spremlja na vsakem koraku. Predvsem pa ga je od vsega začetka najbolj zanimalo, kako je mogoče živeti brez telefonov in računalnika. Ugotovil je, da se hitro navadiš tudi na to.

Besedilo: Aleš - Rod, Alesh Maatko // Foto: Tomo Jeseničnik, Igor Zaplatil