Tomaž Bratož čez vikende redno skoči v hribe

Čez vikende redno skočim 
v hribe, tudi če je bolj 
malo sonca, kaj šele, če je 
tak ves dan, pravi Tomaž. (foto: OSEBNI ALBUM) OSEBNI ALBUM
Vir: Nova
26. 2. 2019

Voditelj prenovljene informativne oddaje Danes, ki jo na Planetu med drugim vodi tudi Tomaž Bratož, pravi, da je zima njegov drugi najljubši letni čas, takoj za poletjem.

“Ob koncu tedna redno skočim v hribe, tudi če je bolj malo sonca, kaj šele, če je tak ves dan. Tudi oblaki in mraz me prav nič ne motijo, samo da je poštena doza narave. Sploh pa je super, kadar je malce več snega. Bela idila, fantastične smreke in skale, smeh, kadar padeš v globoko odejo ali ruševje, oster zrak in odlična vidljivost. Čisto drugačni razgledi,” je povedal televizijski voditelj, ki se najbolj domače počuti v Julijcih nad Pokljuko in v škofjeloškem koncu.

“Krasno je tud, če se malo zgubiš. Bolj kot višinska razlika me pozimi navduši hoja sama. Tako rekoč izpred bloka imam na voljo dva hribčka, ki sta vsakič znova obupno očarljiva. Eno in isto v tisoč vremenskih variantah. Tudi med tednom,” je obrazložil Bratož, ki pa si zime brez smučanja ne predstavlja.“Pri smučariji naredim uvod decembra, 'ski open' mini dopust v Dolomitih, potem se spet spomnim na dilce šele februarja. Najlepši je Vogel, bolj hitro pa Cerkno. Pravkar načrtujem spet obuditi tek na smučeh in se preveriti na trasi nad Dražgošami, kjer je kot v pravljici. Še enega zimskega dopusta ob tako živahnih vikendih sploh ne potrebujem,” je zaključil.

Besedilo: A.M. // Fotografije: osebni arhiv

Priporočamo