Tomaž Jeraj (Big Brother): Proslavil nov nasmešek

Stanje 
njegovih zob v 
avgustu, pred 
posegom, in 
stanje njegovih 
zob zdaj. (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Nova
9. 11. 2015

Dva meseca sta minila, odkar smo v naši reviji prvič poročali o nesreči, ki je doletela zobe Tomaža Jeraja. In če se je konec avgusta z nami pogovarjal z močno stisnjenimi ustnicami, nas je tokrat v ordinaciji dr. Fuisa pričakal s širokim nasmeškom.

Pretekli teden ga je Nova namreč pospremila na njegov zadnji obisk zobozdravnika, ki mu je v le šestih obiskih, kot pravi, ustvaril novo življenje. Kot smo poročali v avgustovskem članku, je pet manjkajočih zob že močno načelo Tomaževa samozavest, zato se je številnih posegov, kljub bolečinam, izredno veselil. "Rezultat tega zdravljenja so popolnoma novi zgornji zobje. Vsi so dobili nove preobleke, spodaj pa jih nismo tikali, ker sem imel zdrave," nam je pojasnil Tomaž in dodal, da ima pri navajanju na nov, hollywoodski nasmešek še malce težav.

"Nisem še navajen, zato me vse boli. Moji zobje se prilagajajo novim položajem, obenem pa so zaradi brušenja tudi zelo občutljivi. Zdravnik mi je rekel, da bodo še kakšen mesec bolj občutljivi na hladno ali vroče," nam je povedal Tomaž, ki je sicer med postopkom zdravljenja naletel na kar nekaj izzivov.

"Ker sem bil toliko časa brez stranskih zob, so sprednji zobje spremenili svoj položaj in se nagnili proti ven. To je povzročilo nekaj težav pri nameščanju prevlek. Bali smo se, da bomo morali vzeti živce ven iz zob, ampak je na srečo zobotehnik Goran Malešević tako natančno opravil svoje delo, da so se nove prevleke prilegale kot ulite," je pojasnil.

Zdravljenje bi pri koncesionarjih trajalo tudi do dve leti

Tomaž, ki je bil tudi v preteklosti stari znanec zobozdravstvenih ordinacij, saj si je že dal popraviti sprednja dva zoba, ki sta bila prav tako poškodovana v nesreči z bagrom, je prepričan, da bi pri zobozdravnikih na koncesijo pustil veliko več denarja.

"Če bi šel k državnemu zobozdravniku, bi me brez dvoma takšni zobje iz teh materialov stali veliko več kot tu. Pri dr. Fuisu je bil približni končni strošek mojega zdravljenja okrog 6.000 evrov, spomnim pa se, da sem pred osmimi leti, ko sem si šel popravit prva dva zoba, izračunal, da me je prišlo veliko ceneje zdravljenje pri zasebniku," je pojasnil Tomaž, njegov novi nasmešek pa so z veseljem pozdravili tudi njegovi otroci. Na zadnjem pregledu ga je namreč spremljala 16-letna hči, ki je bila nad novim nasmeškom navdušena.

"Vesela je zame, ker ve, koliko mi to pomeni, prav tako tudi moj 13-letni sin. Tudi najmlajši, ki ima komaj tri leta, je opazil, da imam nov nasmešek. Ravno vikend po koncu zdravljenja je preživel pri meni in neprestano je ponavljal, da ima ati nove zobe," nam je v smehu še povedal Tomaž.

■ Kaja Milanič

Značke: Tomaž Jeraj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri