Tomaž Jeraj v še večji finančni stiski

Finančna stiska mu ne prizanaša, zato si 
nikoli ni mogel popraviti oziroma nadomestiti 
petih manjkajočih zob – zdaj bo to spremenil! (foto: Branko Teršek) Branko Teršek
Vir: Nova
7. 9. 2015

Eden izmed superfinalistov letošnjega šova Big Brother nikdar ni skrival dejstva, da ima na grbi finančne težave. A kot nam je na svoj 36. rojstni dan zaupal Tomaž, se je njegova stiska po zaključku šova še poglobila.

Če smo le nekaj dni po vrnitvi v Ljubljano s Tomažem spregovorili o njegovi delovni situaciji in posojilih, ki ga pestijo, smo tokrat temo načeli s prelomljeno obljubo.

"Dogovorjen sem bil, da me bo po prihodu iz šova čakala služba in da bom dobil plačilo za delo, ki sem ga opravil v preteklosti. Vendar se delodajalec tega ni držal. Zdaj imam velike težave, ker mi ni izplačal, doma me je čakalo neplačano stanovanje in bil sem prisiljen poiskati drugo službo," nam je pojasnil Tomaž, ki zdaj dela s polno paro, da bi nadomestil zamujeni čas, ki ga je z mislijo na glavno nagrado prebil v šovu Big Brother. Kot pravi, je bilo njihovo plačilo za sodelovanje v šovu tako minimalno, da si z njim ni mogel pokriti niti stroškov, ki so se mu nabirali zunaj hiše.

"Zdaj delam po 28 ali 36 ur skupaj. Službo sem dobil v podjetju, ki se ukvarja z izkopi in vzdrževanjem železnic. Vozim kamione, delam na bagrih, na krampu in na vseh mehanizacijah. Nisem klasični šofer s cerado, ki vozi po tisoč kilometrov na dan, ampak sem šofer, ki dela različna dela," pojasnjuje Tomaž, ki kljub številnim uram, ki jih preživi na delovnem mestu, ohranja pozitivno mišljenje. K temu sicer prispevajo tudi prijatelji, saj se prav njim lahko zahvali za prav posebno rojstnodnevno darilo. Njegova prijateljica, sicer znanka VIP hiše Big Brother Nena Muršič, mu je pri priznanem ljubljanskem zobozdravniku, dr. Igorju Fuisu namreč uredila pregled, na katerem so se dogovorili, da bo v prihajajočih mesecih Tomaž dobil nov nasmeh. "Ko sva se fotografirala skupaj, sem na slikah videla, da se nikoli zares ne nasmeje. Velikokrat sem mu rekla, naj odpre usta, naj pokaže nasmeh, nikoli pa nisem pravzaprav pomislila, kakšen je razlog njegovega skrivanja. Na koncu sem vseeno ugotovila, da Tomažu manjka pet zob ter da mu to načenja samozavest, zato sem več kot 50 zobozdravnikom po Sloveniji poslala dopis v upanju, da bi kateri bil pripravljen njegove zobe popraviti sponzorsko. Najprej se je odzval dr. Krambergar iz Murske Sobote, ampak smo se zaradi bližine odločili za dr. Fuisa, ker je iz Ljubljane," nam je povedala Nena, ki na dogovor gleda kot na tolažilno nagrado po razpletu v šovu Big Brother. "Zobje so pri meni stara zgodba. Pet zob sem izgubil pri nesreči, ko sem šraufal. Denarja nikoli ni bilo, časa pa še manj, da bi zanje poskrbel pri zobozdravnikih s koncesijo. Stanje se je z leti poslabšalo, zato so bili zobje dlje časa moj trn v peti," pojasnjuje Tomaž in dodaja, da je po pregledu pri zobozdravniku opravil tudi slikanje zob in pregled pri zobotehniku. "Za zdaj še ne vem točno, kakšen bo proces zdravljena, lahko pa povem le, da mi bodo nekaj zob izrili, dobil bom nekaj implantatov, več pa še ne vem," je povedal Tomaž, besede pa smo hoteli podkrepiti tudi pri njegovem zobozdravniku, ki pa zaradi zakona o varnostni osebnih podatkov več o procesu zdravljenja ni mogel povedati.

Kaja Milanič