Tomaž Kaučič: Vse bolj ga mika Dakar

Vir: Nova
25. 1. 2009
Mariborčan Tomaž Kaučič je lansko leto ponovno postal državni prvak v reliju  še pred koncem dirkalne sezone.

Pa ne le doma, tudi na Hrvaškem je ponovil lanski uspeh in se okitil z naslovom državnega prvaka že dve dirki pred koncem sezone.

»A brez takšnega šefa ekipe, brez takšnih mehanikov in takšnega sovoznika, mi zagotovo ne bi uspelo,« pravi Tomaž in razloži, da je reli veliko bolj timski šport, kot si morda mislijo gledalci. En sam, pa če bi bil še tako dober voznik, ne bi veliko naredil. Tako kot lani sta s sovoznikom Petrom Zorenčem obe državni prvenstvi doma in na Hrvaškem končala že pred zadnjimi dirkami.

VSE JE ODVISNO OD POKROVITELJEV

Denarnih nagrad ni, avtomobilizem pa sploh ni poceni šport, zato so seveda potrebni pokrovitelji. A glede na gospodarski položaj tako doma kot v svetu se Tomaž kar malo boji, da mu prihodnje leto ne bo uspelo zbrati potrebnega denarja za sodelovanje v državnem prvenstvu. »Ampak,« pravi Tomaž, »dokler ne dobimo od sponzorjev definitivnih zavrnitev, ne bomo obupali. Načrti za leti 2009 in 2010 so narejeni in upam, da nam jih bo uspelo uresničiti.«

Tudi tistega, ki Tomaža vleče na dirko v Dakar. Januarja prihodnje leto gre zato v Buenos Aires, kjer si namerava ogledati start dirke in srečati čim več ljudi, ki so povezani s tem in ki bi mu lahko kakorkoli pomagali, leta 2010 pa želi tudi sam nastopiti. »Slovenci smo na tej dirki že imeli svojega predstavnika, vendar brez vidnejšega uspeha. Mislim, da sem dirkaško dovolj dobro podkovan, da bi se lahko pripeljal kar daleč oziroma visoko.«

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri