Tomaž Klepač in Iztok Gustinčič bosta imela bolj malo dopusta!

Tomaž Klepač in Iztok Gustinčič bosta imela bolj malo dopusta! (foto: Goran Antley, Primož Predalič) Goran Antley, Primož Predalič
16. 7. 2015

Radijca Tomaž Klepač in Iztok Gustinčič z Radia 1 sta se pred dnevi na portoroškem festivalu MMS predstavila s prav posebno balado. S pesmijo Malo za hec, malo za res sta dosegla drugo mesto, zaradi katerega kar ne moreta skriti zadovoljstva.

Presenetila sta z nastopom na letošnjem festivalu MMS.
Tomaž in Iztok veljata za medijca, ki nikakor ne moreta biti pri miru.

"Glede na to, da je pesem Malo za hec, malo za res balada z energičnim refrenom, ki pusti močen vtis, upava, da jo bo širše občinstvo tudi po festivalu vzelo za svojo. Pesem govori o ljubezni kot pojmu," nam razkrije Iztok in nadaljuje: "Čestitke našemu kolegu Easyju za zmago, tudi najino drugo mesto je odlično. Zdaj veva, kako se je počutila Tina Maze ob koncu letošnje sezone. (smeh) Presegla sva pričakovanja, drugo mesto na festivalu, na katerem glasove podeljujejo štiri različne publike, je fenomenalen dosežek. Najin cilj je bil, da korektno odpojeva in 'oddelava' nastop, kar nama je odlično uspelo. Glede na to, da sva prvič skupaj pela, je bil to še poseben izziv in rezultat je lepa popotnica še za kakšen skupen projekt. Z veseljem se bova prijavila še na kakšen festival, morda prihodnje leto znova na MMS, ker sva domačina in ga že vsa leta spremljava. Zdaj bo čas tudi za kakšno najino skladbo, napisanih imava že kar nekaj odličnih melodij in tudi tekstov, ampak tokrat zaradi delovnih obveznosti ni bilo dovolj časa za aranžmaje in piljenje, zato sva to prepustila izkušenima mačkoma Legoviču in Oblaku. Iz začetne ideje smo tako naredili pesem, ki je bila všeč tudi nama, ki sva jo čutila in zaradi tega tako suvereno predstavila na odru, kar je očitno prepoznala tudi publika. Še posebej pa sva zadovoljna z dogajanjem za najinim hrbtom. Nastopilo je pet oseb, ki še nikoli niso stale na velikem odru: par, ki sva ga izbrala na radijskem natečaju, moja mama in petletni Tomažev nečak s prijateljico. Z različnimi starostnimi skupinami smo tako na odru prikazali ljubezen, ki skozi življenje ostaja enaka. (smeh)"

Radijca bosta imela v letošnjem poletju v primerjavi s preteklimi bolj malo počitka, saj delo na Radiu 1 poteka po drugačnih pravilih.

"Poletje bo delovno, tako bo časa za daljši oddih bolj malo. Vsekakor pa si bova s Tomažem vzela kakšen dan ali teden in se intenzivno posvetila najdražjim," pove Iztok in nadaljuje: "Sezone na Radiu 1 ne zaključujemo, ker nas poslušajo vse leto, tako da tudi poleti vse teče po ustaljenih tirnicah, z normalnimi urniki. Poletni oddih bo dobrodošel, da nabereva nekaj novih, svežih moči za udaren start po poletju. Z mojo Nino bova najverjetneje dopustovala kje v Italiji, Tomaž pa bo, kot mi je zaupal, z družino odpotoval na kakšen hrvaški otok in ob tem v dneh sproščenega oddiha obiskal še kakšen poletni festival. Septembra bo minilo eno leto, kar naju posluša vsa Slovenija, in občutki so odlični. Ogromno ljudi sva spoznala, radijska ekipa je fantastična in komaj čakava na septembrsko praznovanje prvega leta 'nove' službe," v smehu še pove Iztok.

POLNE ROKE DELA

Od radia do stand-upa

Svojeglava, a ustvarjalna in nadvse delovna Primorca bosta ob radijskem delu ter promocijskih nastopih po festivalu MMS glasbeno aktivna tudi v prihodnosti. Iztok z elektronskim projektom Secret Disco, Tomaž z bendom Sixtynine, skupaj pa imata, kot nam je uspelo izvedeti, že zdaj rezerviranih kar nekaj stand-up datumov z nepozabnima medijskima likoma Brunom in Giordanom.

Napisal Alojz Petrovčič, fotografije Goran Antley, Primož Predalič