Tomaž Kostanjšek se je v The Biggest Loser Slovenija prijavil na pobudo 30 let mlajše partnerice

Tomaž Kostanjšek se je v The Biggest Loser Slovenija prijavil na pobudo 30 let mlajše partnerice (foto: Aleš Rod) Aleš Rod
27. 4. 2018

Tomaž Kostanjšek je v šov The Biggest Loser Slovenija prišel kot najstarejši tekmovalec, šov pa je zaradi zdravstvenih težav nato tudi zapustil.

Za Tomaža nekateri pravijo, da je pravi šarmer. Morda je ravno s svojim šarmom ujel kar 30 let mlajšo partnerico. In ravno ona je bila tista, ki je Tomaža pregovorila, naj se prijavi za sodelovanje v resničnostnem šovu The biggest Loser Slovenija.

»V šov sem se prijavil na podlagi provokacij svoje partnerke. Vseskozi me je nagovarjala in navijala, da se naj prijavim.« Ko mu je med drugim provokativno dejala, če 'ima jajca', da se prijavi v šov, mu je bilo dovolj in se je prijavil. »Nasedel sem provokaciji in to drago plačal.« Zameril ji tega seveda ni, bo pa v prihodnje pri tovrstnih provokacijah pazljivejši.

Težo pridobil zaradi poškodbe in lenobe

Pred približno tremi leti je Tomaž opustil skrb za svoje telo in posledično so se pričeli nabirati odvečni kilogrami. »Imel sem poškodbo kolena. Po poškodbi sem se pa malo polenil.« Mnogokrat si je že rekel, da bo začel s telesno aktivnostjo in tako izgubil kakšen kilogram. A kaj, ko danih obljub ni nikoli udejanjil. »V tem šovu sem videl enkratno priložnost, da dejansko zadevo presekam in nekaj naredim tudi zase.«

Presenečenje že ob prihodu v hišo

Ob prihodu v hišo je bil nemalo presenečen. »Ko smo prišli v hišo sem obnemel. Predstavljal sem si, da je vse skupaj bolj ločeno in bomo imeli ločene prostore. Kasneje so mi razložili, da je to del resničnostnega šova in je zato tako, kot je« Tomaž lanskoletnega šova namreč ni spremljal v tolikšni meri, da bi podrobneje vedel, kako vse skupaj poteka.

Pojavile so se zdravstvene težave

Telesne aktivnosti Tomažu niso predstavljale težav in je navkljub temu, da je bil v hiši kot najstarejši tekmovalec, lahko držal korak s preostalimi tekmovalci. Kasneje mu je ponagajalo zdravje in pojavile so se težave s krvnim tlakom. »Na podlagi izgube telesne teže in kondicije, mi je pričel pritisk nihati in posledično se mi je začelo tudi vrteti. Zavedal sem se, da bi moral obiskati svojo zdravnico, ki bi me zagotovo napotila v bolnišnico.« Ravno zaradi tega, ker bi moral sicer šov zaradi zdravstvenih razlogov zapustiti vsaj za nekaj dni, se je odločil, da bo šov zapustil preko nominacij.

Motivacija za spremembo

Tomaž se je že v preteklosti soočil z resnimi zdravstvenimi težavami. Pred leti je namreč obolel za črevesnim rakom, ki ga je zatem tudi uspešno premagal. In ravno ta bolezen je v njem sprožila to, da je spremenil svoj način življenja in posledično tudi svoje okolje. Preselil se je na deželo, kjer uživa v družbi živali in delu z njimi.

Po knjižno pa ne bo govoril!

Samo nastopanje pred kamero, oziroma biti vseskozi pod budnim očesom vseh, ki pri oddaji sodelujejo, mu po njegovih besedah ni predstavljalo težav. »Priznam, da mi nastopanje pred kamero vseeno ni bilo prijetno. Predvsem zaradi tega, ker nisem navajen uporabljati knjižnega jezika. Sem Gorenjec in sem na to ponosen.«

Na prihodnost gleda realno

Ob vstopu v hišo je Tomaževa teža znašala 161 kilogramov. Med bivanjem v hiši je Tomaž izgubil približno 16 kilogramov svoje telesne teže.

Tomaž obljublja, da bo tudi izven šova poskusil izgubiti odvečne telesne kilograme. »Želim priti pod 120 kilogramov. Pri tej teži sem popolnoma gibčen in lahko brez težav igram tudi badminton ter hodim v hribe.«

Ali mu bo to težo uspelo doseči do finalne oddaje, še ne ve. Ve pa, da s hujšanjem ne bo pretiraval. »Znotraj hiše gredo nekateri v ekstreme. Sam jim sicer nisem želel soliti pameti. Pred leti sem že shujšal pod strokovnim nadzorom in nato doseženo težo tudi dve leti držal. Tudi tukaj bo zanimivo videti te ljudi čez kakšni dve leti. Kakšna bo njihova telesna teža takrat. Pomemben je karakter, volja in nenazadnje tudi možnosti.«

Navkljub dejstvu, da je podlegel partneričinim provokacijam, pa doda, da ji ne bo vrnil milo za drago. Nenazadnje je nanjo padlo vse delo, ki ga v tem času na kmetiji ne manjka.

Aleš-Rod Foto: Aleš-Rod