Tomaž Kostanjšek (The Biggest Loser): Želel je izgubiti še več, a ni šlo

Tomaž Kostanjšek (The Biggest Loser): Želel je izgubiti še več, a ni šlo (foto: Planet TV) Planet TV
Vir: Nova
8. 5. 2018

Če najstarejši tekmovalec shujševalnega šova Tomaž Kostanjšek ne bi ukrepal glede svoje teže, bi mu na osnovi statistike ostalo le še osem let življenja. 60-letni Radovljičan, ki doma upravlja manjšo kmetijo, kjer ne manjka tako konjev, koz kot tudi drugih mali živali, se je ob tej številki – ko je prestopil prag šova – še kako zamislil.

Radovljiški šarmer, ki je znan po tem, da rad pove kakšno sočno šalo, s prijatelji pa še raje karta, se je – da bi storil nekaj za svoje zdravje – v šov prijavil predvsem zaradi provokacije 30 let mlajše partnerice, češ da si ne upa prijaviti v šov in sprejeti izziva. A kot kaže, je izziv sprejel, čeprav zagotovo ne bo osvojil nagrade 50 tisočakov, ki bi mu na kmetiji še kako prišli prav, sploh ker se z državo še vedno prereka glede pokojnine.

Pred leti je namreč snel kravato, pustil službo ter se preselil v Radovljico, s 'šminkerskimi' avti pa se že lep čas ne vozi več. Zase danes pravi, da je klošar, kakšno pokojnino naj bi imel leta 2022, pa še ne ve – omenja številko 500 evrov. In ko že govorimo o številkah, je v šovu izgubil 20 kilogramov, splet različnih okoliščin, kot pravi sam, pa ga je pripeljal do tega, da je že v domačem okolju. In kdo se ga je najbolj razveselil? "Najbolj so me pogrešali moji psi, konji in seveda tudi partnerica, ki je imela med mojo odsotnostjo ogromno dela, saj je morala delati za dva. Zdaj me čaka še kup stvari, saj imamo turistično kmetijo, tako da je pred poletjem treba še vse pripraviti," nam je povedal izpadli tekmovalec, ki je že vpet v vsakdanja kmečka opravila. Ob tem še upa, da bo izgubil še kakšen kilogram ali dva ter da bo bolj zdravo živel.

Foto: Planet TV