Tomaž O. Rous: o prvi slovenski pole-dance predstavi

Tomaž O. Rous: o prvi slovenski pole-dance predstavi (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Govori.se
6. 8. 2012

Tomaž O. Rous je znan predvsem kot soavtor, aranžer, programer, spremljevalni vokalist in klaviaturist v glasbeni zasedbi Siddharta, vendar je izredno dejaven tudi na področju ustvarjanja glasbe za gledališče in film.  

Kot producent, avtor, aranžer, umetniški vodja in instrumentalist deluje tudi v glasbeni skupini Revolute, s katero so leta 2009 izdali prvenec Vinyl, in v glasbeni skupini PsychoLute, v kateri je z violinistko Brino Natašo Zupančič ustvaril glasbo za prvo slovensko pole-dance predstavo Every Man's Dream.

Poleg zgoraj naštetega glasbenega udejstvovanja ga je neizmerno navdušenje nad gledališčem in filmom pripeljalo tudi do glasbenih kompozicij za odrske in filmske umetnosti, med drugim tudi za predstavo Livingstonov poslednji poljub, film Sfinga, plesno predstavo Palček Metalček in letos za pole-dance predstavo Every Man's Dream.

Šov predstavlja večno, a neizrečeno dilemo moškega sveta – koliko žensk je dovolj in katera je prava? Ženskam je odgovor jasen; moški pa ... V njegovem sanjskem svetu mu šest Nimf izpolni vse najbolj skrite želje – v sladkosti in sladostrastje ga omamlja vsaka posebej in vse naenkrat, voljne se mu predajajo in ga obožujejo ter se zapletajo v strastna razmerja. Ponujajo mu skupen raj, čeprav bi ga vsaka imela najraje samo v svojem. Začne se zapletena čustvena igra. Koliko uresničenih želja lahko prenese?

Del predstave Every Man's Dream bodo plesalke odplesale 12. avgusta na Portoroški noči v sklopu dogodka Miss Alpe Adria, celotna predstava pa bo na ogled predvidoma jeseni.

Klepet s Tomažem si oglejte v videu.

poledance